image

Obama wil meldplicht voor gehackte bedrijven

dinsdag 13 januari 2015, 10:19 door Redactie, 3 reacties

De Amerikaanse president Barack Obama heeft gisteren een voorstel aangekondigd om Amerikaanse bedrijven die worden gehackt dit binnen 30 dagen aan getroffen consumenten te laten weten. Op dit moment hebben bijna alle Amerikaanse staten al een meldplicht, maar die verschilt onderling wat verwarrend voor consumenten is, aldus Obama.

Naast de nieuwe meldstandaard wil de Amerikaanse president ook de wetgeving aanpassen, zodat het mogelijk wordt om meer criminelen die Amerikaanse identiteitsgegevens stelen of verkopen aan te pakken, ook al bevinden ze zich in het buitenland. Obama noemde de diefstal van bedrijfs- en persoonsgegevens een groeiend probleem. "Dit is een directe dreiging voor de economische veiligheid van Amerikaanse gezinnen, en we moeten het stoppen", aldus de president.

Verder liet Obama weten dat hij een nieuwe privacywetgeving wil introduceren. "We vinden dat consumenten het recht hebben om te bepalen welke persoonlijke gegevens bedrijven over hen verzamelen en hoe die gegevens mogen worden gebruikt." Zo zou het straks niet meer zijn toegestaan om informatie die voor één bepaald doel is verzameld voor een ander doel te gebruiken. Ook moeten bedrijven de gegevens van gebruikers veilig opslaan en worden ze aansprakelijk voor het gebruik ervan. Deze nieuwe privacywetgeving wordt eind februari aan het Amerikaanse Congres voorgesteld.

Reacties (3)
13-01-2015, 10:55 door Anoniem
Tja, zouden criminelen in andere landen niet veroordeeld moeten worden onder de jurisdictie van die landen ? Of is de Amerikaanse wet universeel ? Verder lijken het mij goede maatregelen.
14-01-2015, 21:11 door Anoniem
als ik het goed begrijp staan bedrijven straks te schreeuwen om gehackt te worden, of heb ik dat nu?
14-01-2015, 21:13 door Anoniem
is dit een soort van zelf audit? om te kijken of ze ook wel echt zo onopgemerkt blijven als dat ze denken?? triest triest triest triest
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.