image

Afgeschermde Instagram-foto's waren toch openbaar

dinsdag 13 januari 2015, 14:10 door Redactie, 3 reacties

Foto's op de populaire sociale netwerksite waarvan gebruikers dachten dat ze waren afgeschermd waren toch voor anderen toegankelijk. Het probleem werd veroorzaakt door de manier waarop Instagram met foto's van afgeschermde en publieke accounts omging. Standaard zijn Instagram-accounts publiek.

Gebruikers kunnen hun account echter afschermen en ervoor kiezen om foto's alleen met volgers te delen. Foto's die voor deze aanpassing werden gedeeld konden nog steeds worden bekeken als de url van de foto bekend was, ook al dacht de gebruiker dat ze waren afgeschermd, zo meldt Quartz. Instagram heeft het probleem dit weekend verholpen zodat foto's van afgeschermde accounts echt zijn afgeschermd, ongeacht of ze eerder via een publiek profiel toegankelijk waren.

Reacties (3)
13-01-2015, 14:58 door Anoniem
Klopt; bepaalde afgeschermde account kon ik gewoon zien op de website van persoon als ze gebruik hebben gemaakt van een instagram Wordpress plug-in.
13-01-2015, 23:06 door 0101
15-01-2015, 16:15 door Anoniem
Facebook-dochter Instagram produceert gratis software om foto’s eenvoudig onderling uit te wisselen. Het verbaasde vriend en vijand, dat Facebook in al haar enthousiasme ruim 1 miljard US$ over had voor een ‘foto-app’..! Want hoe ging Facebook dit terugverdienen..?
Maar nu blijkt welke andere ‘drive’ erachter zat. Vandaar ook die nieuwe voorwaarden, waarin wordt gemeld dat het netwerk (dus inclusief Facebook!) ongevraagd informatie en foto’s van gebruikers kan verkopen aan adverteerders..! En wie dat niet wil,
doet er goed aan zijn account op zeggen want afschermen heeft geen enkele zin......


Anon161.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.