image

Facebook gaat Amber Alerts aan Amerikanen tonen

dinsdag 13 januari 2015, 15:19 door Redactie, 0 reacties

Amerikaanse gebruikers van Facebook krijgen straks op basis van hun locatie Amber Alerts in hun nieuwsoverzicht te zien, zodat ze kunnen helpen met het vinden van ontvoerde kinderen. Dat hebben het National Center for Missing and Exploited Children en Facebook vandaag bekendgemaakt.

De Ambert Alerts bevatten foto's en andere gegevens van het vermiste kind en worden zowel aan mobiele als desktopgebruikers getoond. Gebruikers kunnen de waarschuwing vervolgens met anderen delen. Volgens Facebook gebruiken mensen de sociale netwerksite al jaren om nieuwsberichten over vermiste kinderen en Amber Alerts te delen. In sommige gevallen heeft dit tot het terugvinden van kinderen geleid.

"We weten dat de kans om een vermist kind te vinden toeneemt als meer mensen meehelpen, met name in de belangrijke eerste uren. Ons doel is om deze waarschuwingen zo snel mogelijk te verspreiden onder de mensen die zich in de beste positie bevinden om te helpen", aldus de sociale netwerksite.

Opsporingsdiensten bepalen de regio waarin een Amber Alert wordt afgegeven. De waarschuwingen verschijnen vervolgens in het nieuwsoverzicht van de gebruiker, maar zullen geen melding op iemands telefoon veroorzaken. Sinds 1996 zouden meer dan 725 Amerikaanse kinderen via Ambert Alerts zijn teruggevonden. "We hopen dat aantal via dit mechanisme te vergroten en nog meer gezinnen te herenigen", aldus Facebook.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.