image

Drugscriminelen hackten Antwerpse containerbedrijven

maandag 17 juni 2013, 14:19 door Redactie, 2 reacties

Een bende drugshandelaren heeft de websites van de twee grootste containerterminals in de haven van Antwerpen gehackt, om zo containers met drugs te smokkelen. De hackers wijzigden de locatie en verplaatsing van de containers met drugs, waarna de drugscontainers werden opgehaald voordat de 'echte' transporteurs op de kade verschenen, zo meldt Omroep Brabant.

Onder de bende bevonden zich twee Brabanders, die begin juni samen met andere bendeleden gearresteerd. De bende infecteerde ook de computers van expeditiebedrijven en rederijen in België. Dat gebeurde bijvoorbeeld door het installeren van kwaadaardige software die in een bijlage van email was verborgen.

Keyloggers
Maar ook door in kantoren in te breken en keyloggers te plaatsen tussen toetsenbord en computerkast. De e-mails bleken afkomstig van een Nederlands IP-adres. Screenshots en toetsaanslagen werden doorgezonden naar een externe server van de drugshandelaren, zo laat het OM weten.

De onderzoeksrechter in België heeft in dit onderzoek vorige week twee verdachten aangehouden. Het gaat om twee ICT-specialisten die ervan verdacht worden dat zij de hoogtechnologische kant van de modus operandi voor hun rekening hebben genomen.

Reacties (2)
17-06-2013, 14:54 door lucb1e
Goh, dat zijn heel wat grammetjes. Wel kudos moet ik zeggen :P
18-06-2013, 17:44 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.