image

Microsoft waarschuwt voor einde support Server 2003

woensdag 14 januari 2015, 10:26 door Redactie, 2 reacties

Microsoft heeft systeembeheerders en organisaties gewaarschuwd dat de ondersteuning van Windows Server 2003/R2 over zes maanden eindigt. Na 14 juli 2015 zullen er geen beveiligingsupdates en patches meer voor de 2003/R2-versie van Windows Server verschijnen en wordt de support volledig gestopt.

"Dit kan gevolgen hebben voor de veiligheid van systemen, waardoor organisaties misschien niet langer voldoen aan diverse compliance-standaarden. Voor IT-afdelingen is het van belang om nu snel informatie in te winnen over de alternatieven voor Windows Server 2003/R2 om op tijd te kunnen migreren", aldus de softwaregigant.

Volgens Microsoft wordt de ondersteuning van het platform gestopt omdat het IT-landschap sinds de lancering ervan ingrijpend is veranderd. Uit onderzoek zou blijken dat elf jaar na de releasedatum Windows Server 2003 nog altijd in gebruik is bij 28% van de locaties met vijftig of meer werknemers.

"Het is erg belangrijk om direct actie te ondernemen", benadrukt Hans Bos, National Technology Officer bij Microsoft Nederland. "Zes maanden is niet veel voor een zorgvuldige migratie. Er zijn gelukkig meer dan voldoende tools beschikbaar, die het migratieproces vereenvoudigen." Microsoft heeft een stappenplan gemaakt om klanten te helpen bij de overstap naar een nieuwer platform.

Reacties (2)
14-01-2015, 20:17 door Anoniem
Jammer, dit was het beste server OS wat ze gemaakt hebben.
De latere systemen zijn veel zwaarder en complexer en voor de meeste toepassingen zwaar overkill.
(een systeem wat bij ons nog Windows 2003 draaide heb ik vorig jaar gemigreerd naar Linux + Samba 4 als AD DC)
14-01-2015, 21:00 door Anoniem
En exchange?
Dat scalix zit nog steeds vol bugs, send as 'email folder' werkt bijvoorbeeld niet en ctrl-z heeft ook rare gevolgen, zarafa heb ik tijd geleden naar gekeken, was ook 'bagger' (focus ligt daar duidelijk op marketing), om maar niet te spreken van al die php script troep.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.