image

iPhone app waarschuwt voor camera's in de buurt

dinsdag 18 juni 2013, 10:37 door Redactie, 4 reacties

Een nieuwe iPhone app is in de maak die alle toezichtcamera's in een bepaald gebied in kaart brengt en waarschuwt als gebruikers zich binnen een straal van 100 meter van deze camera's bevinden. De Surv-app wordt ontwikkeld door Kaza Razat en Khalid Mills, die vinden dat burgers het recht hebben om te weten waar toezichtcamera's zich precies in hun stad bevinden.

Het doel is om de camera's in alle steden van de wereld in kaart te brengen. Op dit moment vindt een gesloten bètatest plaats van New York. Voor verdere ontwikkeling van de app is een Kickstarter project gestart, dat 25.000 dollar bij elkaar moet brengen.

Privacy
De ontwikkelaars zeggen dat ze geen kant in het debat tussen veiligheid en privacy kiezen, maar mensen alleen meer informatie over surveillance en toezichtcamera's willen geven. "We willen de mensen via technologie helpen om zich veilig te voelen, te helpen bij onderzoeken of de angst tegen te gaan die geheime surveillance kan creëren."

De app verzamelt de locatie van toezichtcamera's, een omschrijving en een afbeelding van hoe ze eruit zien. Aan de hand van de locatie van de gebruiker wordt een waarschuwing gegeven als die zich binnen een straal van 100 meter van de camera bevindt.

Reacties (4)
18-06-2013, 12:41 door Anoniem
Dus ik moet mijn locatie, en daarmee een stuk privacy, prijsgeven om gewaarschuwd te worden voor een privacy schendende camera.

Iets met lood en oud ijzer ....
18-06-2013, 14:01 door Sarodj
"als gebruikers zich binnen een straal van 100 meter van deze camera's bevinden", en hoe zien zij waar de gebruiker zich bevindt?

edit: redactie moest je reactie nog goedkeuren
18-06-2013, 18:54 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
18-06-2013, 21:48 door schele
Ze vragen de locatie van de camera, als je dan net onder zon camera woont OK, das balen.

Daarna kunnen ze best je locatie bepalen voor de camera waarschuwing zonder zelf die lcoatie te zien, kwestie van keer per dag database met locaties updaten en op een map weergeven. Je locatie wordt dan gebruikt tov de opgeslagen locaties. Die locatiegegevens komen dus nooit bij hen terecht.
Wel bij de provider van de map natuurlijk (Google anyone?)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.