image

Gratis tool vindt verborgen Android admin-accounts

woensdag 19 juni 2013, 09:42 door Redactie, 0 reacties

Eigenaren van een Android-smartphone of tablet die bang zijn dat er een verborgen administrator-account op hun toestel is aangemaakt, kunnen die via een gratis tool nu detecteren. Twee weken geleden ontdekte het Russische anti-virusbedrijf Kaspersky Lab naar eigen zeggen de meest geavanceerde Android-malware tot nu toe. De malware gebruikt verschillende onbekende Android-lekken.

Eén van die lekken zorgt ervoor dat de kwaadaardige applicatie Device Administrator-rechten krijgt, zonder dat die in de lijst met applicaties verschijnt die dit soort rechten hebben. Daardoor is het volgens Kaspersky Lab onmogelijk om de malware van de smartphone te verwijderen nadat het deze uitgebreide rechten heeft gekregen.

Onzichtbaar
Het Japanse anti-virusbedrijf Trend Micro heeft een Hidden Device Admin Detector app ontwikkeld, die de gebruiker apps laat zien die adminrechten hebben, maar niet in de lijst met Android Device Administrators staan vermeld. Vervolgens is het mogelijk om deze apps uit te schakelen en de apps te verwijderen. De gratis app is te downloaden via Google Play.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.