image

FBI waarschuwt universiteiten voor salaris-scam

vrijdag 16 januari 2015, 13:31 door Redactie, 0 reacties

De FBI heeft Amerikaanse universiteiten en universiteitsmedewerkers gewaarschuwd voor een scam waarbij uiteindelijk het salaris van het personeel naar frauduleuze rekeningen wordt overgemaakt. De aanval begint met een e-mail die stelt dat bepaalde personeelszaken zijn veranderd. De werknemer kan via de meegestuurde link op zijn werkomgeving inloggen om de veranderingen te bekijken.

In werkelijkheid gaat het om een phishingpagina die de inloggegevens naar de scammers doorstuurt. Met deze gegevens loggen de scammers op de echte werkomgeving in en veranderen het rekeningnummer van de werknemer, zodat zijn salaris op een andere rekening wordt overgemaakt. Ook kunnen de scammers met de gestolen inloggegevens proberen om op andere accounts in te loggen, aldus de FBI.

De FBI adviseert om naar het taalgebruik in de e-mails te kijken. Veel van de berichten zouden van niet-Engelstalige sprekers afkomstig zijn. Verder moeten werknemers met de muis over links in e-mailberichten bewegen om te zien of de link ook echt op de bedoelde website uitkomt. Als laatste moeten werknemers de personeelsafdeling waarschuwen in het geval ze verdachte e-mails ontvangen.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.