image

Facebook weer toegankelijk voor Tor-gebruikers

woensdag 19 juni 2013, 15:03 door Redactie, 6 reacties

Gebruikers van de anonimiseringssoftware Tor waren gisteren enige tijd niet in staat om Facebook te bezoeken. Tor is een programma waarmee gebruikers in principe anoniem kunnen internetten en websites kunnen bezoeken die gecensureerd worden. Op dinsdag blokkeerde de sociale netwerksite Tor-gebruikers die verbinding probeerden te maken.

Volgens een verklaring van Facebook was er een grote hoeveelheid 'kwaadaardige activiteit' van Tor exit-nodes afkomstig, waardoor het integriteitssysteem in werking trad. Dit beveiligingssysteem is ontworpen om Facebook-gebruikers te beschermen en blokkeerde vervolgens alle Tor-gebruikers die wilden inloggen.

Uit verder onderzoek bleek dat het Facebook de exit-nodes waar de geautomatiseerde aanvallen van afkomstig waren had geblokkeerd. Inmiddels is de blokkade opgeheven en is Facebook weer voor Tor-gebruikers toegankelijk.

Reacties (6)
19-06-2013, 15:38 door Whacko
eehm... FAcebook gebruiken als je op Tor zit... dan ben je toch niet anoniem meer? :S (of je moet een fake profiel hebben)
19-06-2013, 15:43 door Anoniem
@Whacko: Indien je vanuit een land dat sociale netwerksites blokkeert hier toch toegang tot wilt hebben lijkt mij Tor een geschikte oplossing. Gewoon er voor zorgen dat je een exit-node in een ander land hebt...
19-06-2013, 17:10 door Anoniem
Door Whacko: eehm... FAcebook gebruiken als je op Tor zit... dan ben je toch niet anoniem meer? :S (of je moet een fake profiel hebben)
Da's waar. Maar sommige mensen die in landen zitten zoals China waar Facebook geblokkeerd is gebruiken nog steeds Tor om het te bereiken.
19-06-2013, 17:10 door AdHd
Door Whacko: eehm... FAcebook gebruiken als je op Tor zit... dan ben je toch niet anoniem meer? :S (of je moet een fake profiel hebben)
Tsja, op zich ben ik het met je eens, maar het verkeer is wel "geanonimiseerd" voor de ISP en niet nader te noemen Roverheden, wat voor een aantal mensen (helaas) wel degelijk aan te raden is...
Ook is voor FB onmogelijk te bepalen wat je IP is natuurlijk.
19-06-2013, 19:18 door steve sh1t
Ik moet wel weer even lachen :D

Ten eerste: hoeveel tor-exit-nodes denken jullie dat er zijn?

Ten tweede: die tor-exit-nodes staan natuurlijk ook gewoon op een sh*t-list.
19-06-2013, 23:51 door schele
Sorry, maar een beetje dissident is bezig met andere dingen dan facebook hoor...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.