image

John McAfee: ik weet wie Sony heeft gehackt

zaterdag 17 januari 2015, 06:24 door Redactie, 9 reacties

John McAfee, oprichter van het gelijknamige anti-virusbedrijf, zegt te weten wie Sony heeft gehackt en het is niet Noord-Korea. De anti-viruspionier claimt contact te hebben gehad met de groep die achter de aanval zou zitten. "Het heeft te maken met een groep hackers, ik zal ze niet noemen, die libertariërs zijn en de beperkingen van de muziek- en filmindustrie op het gebied van kunst haten en dus zitten zij erachter."

De 69-jarige McAfee verklaart tegenover de International Business Times dat hij de naam van de groep niet zal noemen, omdat hij geen verrader is en zich in de beweegredenen achter de aanval kan vinden. "Het kan me niet schelen dat Noord-Korea de schuld krijgt, ik ben niet echt blij met wat de Noord-Koreanen doen." Volgens McAfee is Noord-Korea in dit geval misschien ten onrechte beschuldigd, maar zijn ze niet beschuldigd in zaken waar dat wel had moeten gebeuren.

Reacties (9)
17-01-2015, 08:50 door Erik van Straten - Bijgewerkt: 17-01-2015, 08:54
<off topic?>
Klinkt als: als je ontdekt of vermoedt dat een geoormerkte tegenstander ergens niet schuldig aan is, MOET je, in het huidige, zwaar overspannen politieke voor-of-tegen klimaat waarin grijstinten niet worden getolereerd, je haasten om te roepen dat jij vindt dat die tegenstander onverminderd tot de bad guys hoort, anders denkt "men" dat je "een van hen" bent?

Wanneer gaan we weer ons verstand gebruiken en op basis van feiten concluderen en handelen? En, waar dat niet mogelijk is, op basis van realistische aannames - waarbij we (korte termijn) emoties geen rol laten spelen?

Ben ik een terrorist als ik voor encryptie pleit, truecrypt of tor gebruik? Moet ik erbij zeggen wat mijn geloof is als ik vind dat je Moslims niet moet krenken met spotprenten van hun profeet? Waarom is Mein Kampf dan ineens geen vrijheid van meningsuiting (of moet ik nu meteen zeggen hoeveel mensen er, volgens mij, in de 2e wereldoorlog zijn vermoord)?

Waarom geven we zowel schietende terroristen als profiterende politici (in mijn ogen ook terroristen) hun zin en een podium door, met FUD, de impact van aanslagen enorm te vergroten?
</off topic?>
17-01-2015, 09:47 door Anoniem
Dan geloof je zo in je eigen onzin dat je de daad bij het woord voegt en dan gaat er een grootmacht met je successen vandoor.
17-01-2015, 09:59 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
17-01-2015, 11:34 door Anoniem
Door Krakatau: John McAfee: ik weet wie Sony heeft gehackt - maar ik zeg 't lekker niet! Yeah right.

Nu is deze meneer John niet zomaar iemand, en heeft natuurlijk wel wat neergezet.

Daarnaast heb ik geen enkel bewijs gezien dat het door Noord Korea is gedaan, alleen wat gerep ober een IP uit Noord Korea, dat is natuurlijk geen bewijs.

Bewijs is de computer met de eigenaar te hebben, waarbij vast staat dat de eigenaar het gedaan heeft...
17-01-2015, 18:46 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
17-01-2015, 19:18 door BadAss.Sx
Door Anoniem:
Door Krakatau: John McAfee: ik weet wie Sony heeft gehackt - maar ik zeg 't lekker niet! Yeah right.

Nu is deze meneer John niet zomaar iemand, en heeft natuurlijk wel wat neergezet.

Klopt, werd hij namelijk niet gezocht voor moord? Stond me ook iets van bij.
18-01-2015, 10:40 door Anoniem
Uit de reacties hierboven (niemand lijkt McAfee te geloven, op een enkeling na) lijkt het erop dat de meerderheid hier de Amerikanen nog steeds geloofd. Ik zou zo zeggen, wordt eens wakker, de Amerikanen liegen alles wat los en vast zit bij elkaar als het ze politiek, economisch, of anderszins, uitkomt.
Of McAfee gelijk heeft, weet ik niet, maar ik vind hem minimaal even geloofwaardig als die Amerikanen.
19-01-2015, 14:36 door Mysterio
Door Anoniem: Uit de reacties hierboven (niemand lijkt McAfee te geloven, op een enkeling na) lijkt het erop dat de meerderheid hier de Amerikanen nog steeds geloofd. Ik zou zo zeggen, wordt eens wakker, de Amerikanen liegen alles wat los en vast zit bij elkaar als het ze politiek, economisch, of anderszins, uitkomt.
Of McAfee gelijk heeft, weet ik niet, maar ik vind hem minimaal even geloofwaardig als die Amerikanen.
Het is niet dat wie McAfee niet gelooft dus wel de FBI gelooft. Ik meen dit al eens eerder aangegeven te hebben... De behoefte om mensen in een hokje te plaatsen is erg hoog hier.
20-01-2015, 01:32 door Eric-Jan H te D
Door Anoniem:Nu is deze meneer John niet zomaar iemand, en heeft natuurlijk wel wat neergezet

Jazeker!

https://www.youtube.com/watch?v=bKgf5PaBzyg
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.