image

Opstelten: bouwmarkten mogen beelden met politie delen

zondag 18 januari 2015, 11:36 door Redactie, 36 reacties

Bouwmarkten die camerabeelden met de politie delen van klanten die verdacht gereedschap kopen overtreden hiermee niet de privacywetgeving, zo heeft minister Opstelten laten weten. De minister van Veiligheid en Justitie reageerde op Kamervragen van PvdA-Kamerleden Marcouch en Oosenbrug.

Verschillende bouwmarkten in Ede, Wageningen, Barneveld en Veenendaal zijn een project begonnen waarbij ze politie vrijwillig met camerabeelden laten meekijken. Het gaat dan om beelden van klanten die "verdacht" gereedschap aanschaffen, zoals grote schroevendraaiers, breekijzers en beitels. Volgens Opstelten zagen de deelnemende bouwmarkten het als hun "maatschappelijke verantwoordelijkheid" om de politie informatie te verschaffen over aankopen die naar hun inschatting verdacht zijn en mogelijk te maken hebben met de voorbereiding van een inbraak.

De bouwmarkten bepalen daarbij zelf welke voorvallen ze onder aandacht van de politie willen brengen naar aanleiding van verdacht gedrag of verdachte interesse voor onlogische combinaties van gereedschap, merkt Opstelten op. "Zo blijkt uit ervaringen van de bouwmarkten onder meer dat de grootste exemplaren voorhamers slechts enkele keren per jaar bij een vestiging worden verkocht en dat een aanzienlijk deel van die aankopen verdacht is." De minister stelt dat het project gericht is op het opwerpen van barrières voor het aanschaffen van gereedschap dat bij inbraken wordt gebruikt.

Privacy

De PvdA-Kamerleden wilden weten in hoeverre door het bekijken van camerabeelden en het gebruiken van verkoopgegevens de privacy van klanten wordt geschonden. Daarop laat de minister weten dat de bouwmarkten een privacyreglement hebben waarin staat dat er cameratoezicht plaatsvindt en betaalgegevens worden geregistreerd. De politie is daarnaast op grond van de Wet politiegegevens bevoegd om kennis te nemen van aangeboden tips.

"Van een ongeoorloofde schending van de privacy is dan ook geen sprake. Overigens worden door de politie geen gegevens in de vorm van kassabonnen of camerabeelden meegenomen. Hoe effectief deze aanpak in de praktijk is, ook in relatie tot de benodigde inspanning, zal een evaluatie over een langere periode moeten uitwijzen", besluit Opstelten. De bouwmarkten werden vanwege het cameraproject genomineerd voor de Big Brother Awards. Uiteindelijk besloten Gamma en Karwei van deelname aan het project af te zien.

Reacties (36)
18-01-2015, 12:05 door Anoniem
Nee, er zal echt in alle regels niets op tegen zijn om de beelden met de politie te delen.
Maar daar behoort de discussie ook niet over te gaan.

Moreel zou er namelijk wel iets op tegen moeten zijn om klanten als potentiele criminelen te bestempelen, alleen omdat ze een bepaald product kopen. Gaan we in de toekomst ook alle mensen aanmelden die een mes bezitten of kopen? (oh wacht, dat is de hele bevolking)

De discussie in de Tweede Kamer zou niet over het schenden van de bestaande regels moeten gaan, maar waar de grenzen van het acceptabele liggen. Met name de grenzen die blijkbaar niet afgebakend zijn in de betreffende wetten, omdat de heren politici er van uit gingen dat de politie en het bedrijfsleven zelf nog enig gezond verstand zou gebruiken.

En dat de heer Opstelten alles acceptabel vindt, daar zijn we na zoveel jaren wel achter.

Maar goed, in het geval de politiek haar werk niet goed doet, kan de burger altijd nog een negatief economisch signaal afgeven. Namelijk niet winkelen bij bedrijven die hun klanten standaard criminaliseren.
Zodra de inkomsten zwaar achteruit gaan, stoppen ze vanzelf wel (of gaan ze failliet).

En criminelen vang je hier niet mee. Die "organiseren" de materialen die ze nodig hebben, wel op een andere manier.
(Zoals ze vroeger zeiden: "Het is van de vrachtwagen gevallen")
18-01-2015, 12:35 door Anoniem
De overheid volgt de burger al overal en nu moeten de burgers ook nog het werk voor de overheid doen en elkaar in de gaten houden zonder aanleiding. Er bestaat nog één land die zo werkt en de anderen zijn er mee opgehouden of overgenomen.

De overheid heeft geen oor meer voor haar burgers die dan zich niet meer voelen genomen en besluiten om het dan het maar zonder de overheid te proberen.
18-01-2015, 12:40 door quikfit
De politie krijgt het nog druk....
18-01-2015, 12:42 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 18-01-2015, 12:45
[Verwijderd]
18-01-2015, 13:08 door Anoniem
IVO: Ik Veroordeel Onschuldigen
Stelten: hulpmiddel om je groter voor te doen dan je bent
18-01-2015, 13:11 door Anoniem
jeetje.. dus vanaf nu alleen nog met een capuchon en gezichtsmasker naar de bouwmarkt.
..wordt ook geen wet mee gebroken.
18-01-2015, 14:07 door Anoniem
Mogelijke inbrekers betalen waarschijnlijk contant en/of zullen hun 'gereedschap' bij kleine zaken gaan halen .
Gewone burgers zijn weer de enige die de nadelen zullen ondervinden .

... politie zal het wel weer met de belastingdienst gaan koppelen .
18-01-2015, 14:07 door Bati
Hakbijl, kettingzaag, voorhamer, betonschaar, haakse slijper, heb ik allemaal. Oppassen dan maar, mogelijk ben ik een psychopathische seriemoordenaar.
Nu nog wachten op het moment dat justitie de beelden gaat opeisen i.p.v. te wachten op tips. Beelden verstrekken op grond van "maatschappelijke verantwoordelijkheid", vraag me af of dat ook conform het privacy regelement van die bedrijven is. Hoogstwaarschijnlijk is dat cameratoezicht en de registratie van betaalgegevens alleen onder het mom (terecht) van bescherming eigen personeel en bezit (diefstal/fraude) en niet om justitie van dienst te zijn. Hoe zit het bij die bedrijven met bewaartermijnen.
Volgens mij slaat Oppie voor de zoveelste keer de plank mis m.b.t. de rechtmatigheid
.
18-01-2015, 14:12 door Anoniem
Door Anoniem:Maar goed, in het geval de politiek haar werk niet goed doet, kan de burger altijd nog een negatief economisch signaal afgeven. Namelijk niet winkelen bij bedrijven die hun klanten standaard criminaliseren.
Zodra de inkomsten zwaar achteruit gaan, stoppen ze vanzelf wel (of gaan ze failliet).
In de ideale wereld zou dat zo zijn ja. Maar zolang de meerderheid van de mensen meent 'niets te verbergen' gaat er nooit zo'n negatief signaal komen. Dat neemt niet weg dat de wereld bij jezelf begint en jij zelf deze bouwmarkten kunt ontwijken. Ik vrees alleen dat ook dat niet veel helpt omdat, als alles doordendert zoals nu, alle winkels hun beelden moeten delen met de (politie)diensten.
18-01-2015, 14:15 door Bati
Door U-7: Dat wordt interessant: nu lijkt het erop dat Opstelten ook al op de stoel van de rechter is gaan zitten.

Duidelijk, hier lijkt me geen juridische controle te zijn gedaan (rechterlijke macht). Oppie laat zich leiden door zijn "top" ambtenaren en de oogkleppenbrigade van de veiligheidsdiensten, niet door de wet.
18-01-2015, 14:53 door Anoniem
Lijkt mij dat bij de ingang van zo'n bouwmarkt dan wel iets meer dan alleen 'wij waken over uw en onze eigendommen' moet staan. Het privacyreglement zal er ter inzage moeten liggen en het beleid voor het doen van meldingen.
Misschien heeft @arnoud hier een mening over?
18-01-2015, 15:14 door Anoniem
Als protest bij de ingang van zon zaak staan,
hee psst.. schroevendraaier kopen?
18-01-2015, 15:27 door Anoniem
Voortaan maar weer in m'n burka shoppen en contant afrekenen .
18-01-2015, 15:38 door Anoniem
"Bouwmarkten die camerabeelden met de politie delen van klanten die verdacht gereedschap kopen overtreden hiermee niet de privacywetgeving, zo heeft minister Opstelten laten weten."

Wat is ''verdacht gereedschap'' ? En waarom is het een bouwmarkt toegestaan om ''verdacht gereedschap'' te verkopen ? ;)
18-01-2015, 15:39 door Anoniem
Een ramkraak doen ze met een gestolen auto .
Pinnen doen ze met een gestolen pas om cash te genereren .
Fietsen doen ze op een gestolen fiets ,
Hun identiteit is ook vaak gestolen .

Enig idee wat goed gereedschap kost ?
Maar dat gaan ze dan weer wel kopen natuurlijk !
18-01-2015, 15:39 door Anoniem
"Dat wordt interessant: nu lijkt het erop dat Opstelten ook al op de stoel van de rechter is gaan zitten"

Opstelten heeft nog nooit blijk gegeven van enig juridisch inzicht.
18-01-2015, 15:42 door Anoniem
"Mogelijke inbrekers betalen waarschijnlijk contant en/of zullen hun 'gereedschap' bij kleine zaken gaan halen."

Mogelijke inbrekers kunnen ook gewoon niet betalen ?
18-01-2015, 16:00 door Anoniem
Nu en strak(s)

https://www.politie.nl/nieuws/2014/november/18/02-ede-bouwmarkten-en-politie-werken-samen-tegen-inbrekers.html

De werkwijze

De bouwmarkten en politie hebben afgesproken om de aankoop van een aantal specifieke gereedschappen in de gaten te houden. Het gaat daarbij bijvoorbeeld om breekijzers, beitels, mokers en grote schroevendraaiers. Het kopen van deze producten is natuurlijk niet verboden. Veel mensen gebruiken deze gereedschappen waarvoor ze bedoeld zijn. Helaas worden deze producten ook regelmatig door criminelen gebruikt om mee in te breken of om ramkraken te plegen. Hier willen politie en bouwmarkten een stokje voor steken.

Dat is nu, in de toekomst de variatie.. :

Vul voor "breekijzers, beitels, mokers en grote schroevendraaiers" nu eens wat anders in, denk daarbij aan andere 'winkels'.

* De boekhandel, boeken die naar inzicht van de (politieke)politie gevoelig liggen.
* De bibliotheek, boeken, tijdschriften en overige informatie die naar inzicht van de (politieke)politie gevoelig liggen.
* Kledingzaken, (werk/vrijetijds)kleding die naar inzicht van de (politieke)politie gevoelig liggen.
* Politieke bijeenkomsten, bijeenkomsten die naar inzicht van de (politieke)politie gevoelig liggen.
* Evenementen / beurzen, bezoekers van evenementen die naar inzicht van de (politieke)politie gevoelig liggen.

Ga jij nog naar een informatie bijeenkomst van Bits of Freedom, van .. ?
Daar wordt je waarschijnlijk nu al incognito gefotografeerd of gefilmd en wordt van jouw bezoek na afloop netjes een rapportje opgemaakt.


* Demonstraties, demonstraties van,.. o, wacht daar wordt je allang gefilmd.
Gezichtsherkenning, digitale matching en profilering, opslag? Voor hoe lang? Over omgang met dat beeldmateriaal wordt nooit gesproken.

* Websitebezoek, het bezoeken van websites,.. o, wacht dat wordt al bijgehouden, helaas nog niet op artikel niveau en niet elke dag direct doorzoekbaar.
Dat is jammer.
In ieder geval willen we als we de informatie hebben deze gaan labelen, bepalen wij het label en kunnen we het voor eeuwig gaan opslaan als we dat willen.
Dat willen 'we' maar al te graag.

* What's next?
Een heleboel, als het eenmaal mag wordt het steeds verder uitgebreid en opgerekt.
Wat een mogelijkheden, die kan je niet laten liggen! Smullen.


'Pesten en lastigvallen' (..) als represaille

Bekijken camerabeelden

De politie komt regelmatig langs bij de bouwmarkten om de camerabeelden van de aankopen van bepaald inbrekersgereedschap te bekijken. De bouwmarkt stelt de politie in de gelegenheid die informatie op te zoeken in haar verkoopregistratie- en camerasysteem. Als op de camerabeelden personen staan die bij de politie bekend zijn in verband met inbraken, onderneemt zij actie. De politie zal de criminelen aanspreken, met als doel dat de criminelen weten dat zij in de gaten worden gehouden. Mogelijk wordt hiermee een inbraak voorkomen. Als er met de aankoop strafbare handelingen zijn verricht zal de politie deze personen aanhouden.

Langskomen om camerabeelden te bekijken is wat omslachtig, dat kan al efficiënter en zal later worden bijgesteld. Zie benzinepompstations.
Actie ondernemen bij aankoop van andere artikelen, tonen van andere interesses, bezoek van evenementen, etc.

Aanspreken .. zo? :

"Goedemiddag meneer ***, wij zijn op de hoogte van uw politieke interesses hoor. Van de boeken die u leende bij de bibliotheek en kocht bij boekhandel *** zijn wij niet erg gecharmeerd.
We zien die opvattingen ook terug in uw bijdragen op security.nl, die bevallen ons evenmin.
Als u daar mee doorgaat, weet u dan dat .. .
U moet het zelf natuurlijk weten of u er mee doorgaat, u bent hierbij gewaarschuwd, we houden u in de gaten


De nieuwe verruimde wens : Mogelijk worden hiermee ongewenste meningen, ongewenste openbare uitingen, ongewenst politiek gedrag en ongewenst politiek stemgedrag voorkomen.


Niets te verbergen, niets te vrezen

Goedwillende kopers die niet bij de politie bekend staan als inbreker hebben dan ook niets te vrezen. De politie kijkt de beelden na op de haar bekende, actieve criminelen die inbraken en ramkraken plegen. Die criminelen weet de politie bij naam en toenaam en die worden benaderd. Van andere personen dan de aangehaalde criminelen kent de politie geen aanvullende gegevens en die zullen dan ook niet benaderd kunnen worden door de politie.

In de toekomst iets als dit ? :

Goedwillende brave burgers die in de politieke interesse-pas van de overheid lopen hebben niets te vrezen.
De politie scant alleen op die personen waarvan bekend is dat zij een afwijkende sociale status hebben, een afwijkende mening, afwijkend (stem)gedrag, kortom, afwijken van de maatschappelijke mainstream zoals we (overheid en politie) die graag zien.
Bij 'voorkeur' alleen 'bruin schoeisel' graag.


Waarschuwen voor de vorm (niet zo efficiënt)

Potentie?le kopers worden bij de ingang alert gemaakt op het feit dat bouwmarkten en politie samenwerken tegen de aankoop van inbrekersgereedschap. Ook ligt in de bouwmarkt een flyer die uitleg geeft over het doel van de actie.

Zie het als de nieuwe cookiemelding.
Bij binnentreden ga je akkoord.
Op termijn zal blijken dat wetgevers dit een overbodige maatregel vinden, uit statistiek en onderzoek blijkt dat de meerderheid van de bevolking gewoon winkels blijft betreden en aankopen blijft doen. Dat is wel genoeg bewijs.

Afschaffen dus, bovendien is waarschuwen niet efficiënt (blijkt uit een pilot in gemeente ***, altijd eerst een 'vrijblijvend' pilot bij een gemeente, dan stil invoeren).
Beter is het stil te monitoren en maatschappelijk afwijkend gedrag te 'neutraliseren' .

'Profilering, neutraliseren, .. '.
Dat is en wordt het taalgebruik van de toekomst.
Het is niet de bedoeling dat je doorhebt dat het over mensen gaat.
Met verzachtende taal blijf je meester (tegen het gezegde in).


Gelukkig, leefden 'zij' ..

Donkere dagen

Het aantal inbraken in Ede is het afgelopen jaar gelukkig gedaald. Toch blijft de aanpak van woninginbraken prioriteit houden. Juist nu het weer langer donker is, is het van belang alert te blijven. Traditioneel gezien ..

Bij donkere dagen zal niet iedereen meer aan hetzelfde denken.
Geluk zal voortaan voorbehouden zijn aan diegenen die in de voorgeschreven pas van de heersende politieke wind meelopen.

Die politieke wind is een onzekere factor.
De zekere factor is brede tapijt van de controle infrastructuur die men heeft aangelegd dat ligt te wachten op minder fraai gebruik.
Aangevuld met goedgekeurd gewenst gedrag van oplettende signaliserende model burgers.

Daarnaast vraagt de politie partners en inwoners om alert te zijn. We hebben de ogen en oren van alle inwoners in ons gebied hard nodig om verdachte zaken aan ons te melden.


Geen zorgen hoor, alles komt goed!

"Daarom maan ik nog eens aan om zich niet te laten verontrusten."
"Er is voorshands nog geen enkele reden om werkelijk ongerust te zijn."
https://nl.wikipedia.org/wiki/Hendrikus_Colijn

Uiteindelijk kwam het 'goed', na een 'klein' 'reinigend' intermezzo dan.


Straks weer verkiezingen

Stem jij op een belofte, wordt het achteraf toch weer geheel anders dan je dacht, wenste, hoopte uitgevoerd.
Daar kan je niet van op aan.

Waar je wel van op aan kan zijn de signalen vooraf.
De signalen van vóór het verkiezingscircus (dat al begonnen is) in vergelijking met wat er nu geroepen en gezegd wordt.

Durf eens vooruit te fantaseren en je voor te stellen hoe Ne(r)derland eruit zou zien als er wel misbruik gemaakt zou worden van die fraai ogende controle maatregelen.
En of vrijheid en veiligheid op termijn daadwerkelijk voor alle bevolkingsgroepen gegarandeerd zou kunnen zijn.
(als dat is wat je wil tenminste, niet iedereen wil dat, signalen genoeg, reden om er nog beter bij stil te staan).

Eerst ff nog een tukkie doen, kannognet?
'We' zullen zien ..
18-01-2015, 16:04 door Anoniem
Onlangs nog een koevoet gekocht voor een verbouwing. Zo te horen ben ik volgens Ivo Opstelten nu een potentieel crimineel en rechtvaardigt dit om mijn te laten schaduwen en een tap op mijn internetverbinding te zetten.

Natuurlijk was ik sowieso al een verdachte, want ik reageer kritisch en anoniem op dit form.

Een crimineel haalt nu zijn breekijzer gewoon in Duitsland of België. Of hij breekt in in een schuur van iemand anders die wel dergelijk gereedschap heeft.

Ivo Opstelten is zijn ideale controlestaat aan het bouwen. Alles en iedereen moet overal en altijd geregistreerd en gevolgd worden. Deze man is het grootste gevaar voor de democratie dat Nederland ooit gekend heeft.
18-01-2015, 16:58 door Anoniem
Wat is de volgende stap!?

Telfoon-shops die klanten meld die een telefoon aanschaffen zonder abonnement.
Electronica-zaken waar klanten komen die lege cd's/dvd's kopen !?
Kleding-zaken waar klanten jassen met capuchon kopen.
Sportzaken waar af en toe een honkbalknuppel verkocht wordt.

:-)
18-01-2015, 17:37 door Anoniem
Het is lachwekkend om te zien hoe slecht ministers de Nederlandse wet kennen. Het is schokkend om te zien hoe weinig de regering zich zelf aan de wet houdt.
18-01-2015, 17:45 door Anoniem
Ik mag toch aannemen dat er bij de ingang van deze bouwbedrijven een bordje bij de ingang hangt waarop staat dat bij aankopen van "verdacht" gereedschap de beelden aan de politie worden doorgegeven, met daaronder een lijst met de "verdachte" gereedschappen.

Hoe gaat het overigens in z'n werk? Kassamedewerker belt bij klant met "verdacht" gereedschap de politie om te melden dat er nu iemand aan de kassa "verdacht" gereedschap wil kopen?

Gewoon al het "verdachte" gereedschap uit de winkels halen, vergunning en een VOG benodigd om "verdacht" gereedschap te mogen aanschaffen en deze persoonlijk bij de politie op te laten halen.
Bij ophalen natuurlijk nog even foto maken, vingerafdrukken afnemen en DNA afstaan.
19-01-2015, 07:35 door Anoniem
EEN CRIMINEEL DIE ZOIETS KOOPT ??? DIE JATTEN ZOIETS EN BETALEN ER NIET VOOR !!!!
19-01-2015, 08:23 door Anoniem
Ik vraag me af wanneer er iemand zo brutaal is om aangifte tegen Opstelten te doen, en een huiszoeking te eisen omdat er bij hem mogelijk materialen voor criminele activiteiten in huis aanwezig zijn, te weten, hamer, schroevendraaier en misschien wel een breekijzer.
19-01-2015, 09:55 door Anoniem
Door Anoniem:
* De bibliotheek, boeken, tijdschriften en overige informatie die naar inzicht van de (politieke)politie gevoelig liggen.
Je loopt achter; uitleengegevens worden nu al jaren gedeeld met en bewaard door uw overheid.
19-01-2015, 10:23 door Anoniem
Je mag toch alleen privacyschendende maatregelen nemen indien dit volledig geautomatiseed gaat, dit aangegeven is via duidelijk geplaatst borden.
Ik neem aan dat er niet iemand van de bouwmarkt 24/7 online live meekijkt en dat er live via het POS systeem een vlag gezet wordt op specifieke aankopen.

Dat zou betekenen dat de beelden achteraf, manueel doorzocht worden door de bouwmarkt medewerkers naar aanleiding van uitdraaien van aankopen en beelden achteraf.

En dat is nu juist verboden.
19-01-2015, 11:56 door Anoniem
Door Anoniem:Moreel zou er namelijk wel iets op tegen moeten zijn om klanten als potentiele criminelen te bestempelen, alleen omdat ze een bepaald product kopen. Gaan we in de toekomst ook alle mensen aanmelden die een mes bezitten of kopen? (oh wacht, dat is de hele bevolking)

In Turkije is daar over gediscusieerd:
http://gizmodo.com/382026/a-cellphones-missing-dot-kills-two-people-puts-three-more-in-jail
Lees de laatste zin van het artikel. Dat is trouwens niet de hele bevolking.

Peter
19-01-2015, 12:40 door Anoniem
Moet meneer Opstelten zijn prioriteiten niet eerst eens gaan analyseren ?

Dit gezien onder staande citaat!

¨De treinverbinding tussen Apeldoorn en Hengelo blijkt al ruim een jaar geteisterd te worden door een hardleerse crimineel. Hij berooft forensen op het traject haast dagelijks van hun portemonnees, telefoons en tassen.¨

Als je überhaupt niet kunt of wil reageren op dat gene wat al een jaar dagelijks gebeurd.

Wat verwacht je:
De Boston snelkookpan jongens waren bekend. maar geen actie.
De Parijse kalasjnikov jongens waren bekend. Maar geen actie.

Ik ben oud, ziek, en ben het zat dit zelfde riedeltje veel te lang aan te horen,
gelukkig heb ik geen kinderen en heb ik mijn tijd op de barricaden gehad.

Misschien is de Piratenpartij een optie, maar ik ben al te vaak teleurgesteld.
19-01-2015, 15:09 door Anoniem
Door Anoniem:Ga jij nog naar een informatie bijeenkomst van Bits of Freedom, van .. ?
Daar wordt je waarschijnlijk nu al incognito gefotografeerd of gefilmd en wordt van jouw bezoek na afloop netjes een rapportje opgemaakt.


* Demonstraties, demonstraties van,.. o, wacht daar wordt je allang gefilmd.
Gezichtsherkenning, digitale matching en profilering, opslag? Voor hoe lang? Over omgang met dat beeldmateriaal wordt nooit gesproken.

Geen verbazing hier. Wat betreft eerstgenoemde, zie de vele uitspraken van diversen inclusief tenminste een commissaris (Zwolle, 2008) en tenminste een fractievoorzitter (Buma, 2008) die er op neer komen dat hechten aan privacy op zichzelf al verdacht is...

Wat betreft het tweede, zie de dossiers van Buro Jansen en Janssen.

Door Anoniem:
Door Anoniem:
* De bibliotheek, boeken, tijdschriften en overige informatie die naar inzicht van de (politieke)politie gevoelig liggen.
Je loopt achter; uitleengegevens worden nu al jaren gedeeld met en bewaard door uw overheid.

Die zou voor mij nieuw zijn. Heb je bronnen?

Om begrijpelijke redenen richten mijn zorgen zich in eerste instantie op de kans op vals alarm, en vanuit die gedachte op dat dit me een nogal slordig en onverschillig criterium lijkt.

Dat gezegd kan ik het van zoiets als een bouwmarkt wat beter hebben dan van ziekenhuizen, zorgverzekeraars en andere grotere organisaties. Dit omdat de machtsbalans gunstiger ligt. Omdat er gewoon zo enorm veel van zijn, kunnen dit soort zaken eenvoudiger gecounterd worden met: "Best, voor jou meer dan tien anderen." Als je het ontdekt, of later, of zelfs nadat een dergelijke actie alweer teruggedraaid is. En onder ons gezegd, een goede omgang met privacy en persoonsgegevens betekent vaak dat een bedrijf ook op andere gebieden beter is in omgaan met klanten en verlenen van service. Het is een uitstekende lakmoesproef. Irritatie, zorgen en woede komen wat mij betreft toch een gevoel van willoze speelbal te zijn. Hier heb ik bewegingsruimte om op te reageren. Desnoods door in het buitenland te gaan shoppen.
19-01-2015, 15:28 door Anoniem
Door U-7: Dat wordt interessant: nu lijkt het erop dat Opstelten ook al op de stoel van de rechter is gaan zitten.
Hier zie je nu weer eens de arrogantie van de macht!! Maar ja, er is er ook een gezegde, ieder volk krijgt de leider, die het verdient.
20-01-2015, 00:28 door Anoniem
Nou dat gaat lachen worden dan! Ik ga zeer binnenkort de combinatie breekijzer en beitel eens even uitproberen bij de Gammel, een grote schroevendraaier is namelijk niet stevig genoeg. "Ehhh? Wat zijn wij hiermee van plan?" Eerlijk als de mens is zeg je dan direct dat je wilt gaan inbreken! Maar het kan ook zijn dat ik er van die grote houten pallets mee uit elkaar ga halen! Weet 't nog niet helemaal... O, is dit al door het hele land zo, of alleen nog maar in Ede als proef? Anyone?
20-01-2015, 11:21 door Anoniem
Opstelten heeft nog nooit blijk gegeven van enig juridisch inzicht.
Laat dat 'juridisch' maar rustig weg.

Ik vind het feit dat er een camera hangt al een inbreuk op mijn privacy. Dus inderdaad, gewoon niet meer naar de bouwmarkt. De rpijzen zijn niet lager dan de ijzerhandel om de hoek. Daar staat nog iemand die wel wat weet. En er hangt geen camera. 2 vliegen in 1 klap...
20-01-2015, 13:21 door Briolet
Door Anoniem: "Dat wordt interessant: nu lijkt het erop dat Opstelten ook al op de stoel van de rechter is gaan zitten"

Opstelten heeft nog nooit blijk gegeven van enig juridisch inzicht.

Jij blijkbaar ook niet, want het vergaren van ondersteunend bewijs is nog nooit een taak van de rechter geweest.
20-01-2015, 14:50 door Anoniem
Door Anoniem:
Door U-7: Dat wordt interessant: nu lijkt het erop dat Opstelten ook al op de stoel van de rechter is gaan zitten.
Hier zie je nu weer eens de arrogantie van de macht!! Maar ja, er is er ook een gezegde, ieder volk krijgt de leider, die het verdient.

Yeh right. Ga jij dat de mensen in Noord Korea ook even vertellen?

Alsof "een volk" een persoon is, die iets kan verdienen. "Volk" dat zijn een heel diverse groep mensen, waarvan velen last hebben van de keuzes van weinigen, zonder daar invloed op uit te kunnen oefenen. In democratieën liggen de verhoudingen anders dan in dictaturen maar grosso modo heeft in elk land niet iedereen evenveel invloed op het beleid.
Ik heb niet op Opstelten gestemd, jij wel? Kan me niet herinneren dat ik uberhaupt over mensen kon stemmen die minister of staatssecretaris zouden moeten gaan worden. Over nieuwe wetgeving kan ik ook al niet stemmen. Alleen op een partij kan ik stemmen, en daarna afwachten wat er gebeurt. Op de macht van de grote bedrijven heb ik nog minder invloed. En dan is Nederland nog een democratie.
20-01-2015, 18:24 door Anoniem
ik heb het niet gelezen maar vind het geen privency schending,
aangezien ik ook gewiin mag vilmen in de bouwmarkt en als ik wil kan ik dit ook ongevraagt opsturen daar de politie,

openbare ruimtes mag ik filmen.
alleen vraag ik me af hoe het zit met :
als je in een bedirijfs pand camera's ophangt dan moet je dat aangeven dacht ik.
22-01-2015, 17:43 door Anoniem
Zag pas iemand bij de benzinepomp een jerrycan vullen en nu lijkt me het deze tijd van het jaar niet waarschijnlijk dat het voor een grasmaaier is .

... misschien ook pompstations koppelen aan het 'doe het zelf' verhaal ?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.