image

Yahoo niet bang voor ID-diefstal via gerecycled e-mailadres

vrijdag 21 juni 2013, 11:37 door Redactie, 2 reacties

Yahoo zal volgende maand e-mailadressen die langer dan een jaar inactief zijn aan anderen weggeven, wat volgens sommigen cybercriminelen in de kaart speelt die identiteitsfraude willen plegen, maar de internetgigant zegt maatregelen te hebben genomen. "We zijn ervan op de hoogte en we hebben verschillende maatregelen genomen om die zorg weg te nemen", aldus directeur Dylan Cassey.

De angst bestaat dat een aanvaller een inactief Yahoo-account kan claimen dat ook aan andere diensten is gekoppeld, om zodoende de wachtwoorden van die diensten te resetten en de andere accounts over te nemen. Om misbruik te voorkomen zegt Yahoo dat het met verschillende partijen samenwerkt, waaronder Google en Amazon.

"Ik kan je niet met 100% zekerheid vertellen dat er niets zal gebeuren. Maar we doen er alles aan om ervoor te zorgen dat onze gebruikers niets overkomt", merkt Casey op. Gebruikers van een inactief account worden eerst per e-mail gewaarschuwd dat ze binnen 30 dagen moeten reageren, anders verliezen ze hun e-mailadres.

Reacties (2)
21-06-2013, 11:40 door Anoniem
"Om misbruik te voorkomen zegt Yahoo dat het met verschillende partijen samenwerkt, waaronder Google en Amazon. "

Terwijl er nog duizenden partijen zullen zijn waar soortgelijke problemen zich kunnen voordoen, en waar Yahoo geen contact mee heeft.
24-06-2013, 10:00 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.