image

Gratis SSL-certificaten voor open source-projecten

vrijdag 21 juni 2013, 13:53 door Redactie, 2 reacties

Om het vertrouwen in en de veiligheid van open source-projecten te verbeteren, gaat SSL-aanbieder GlobalSign gratis SSL-certificaten uitdelen. Via SSL-certificaten kunnen internetgebruikers de identiteit van een website controleren, zodat ze weten dat de website ook is wie die beweert te zijn. Daarnaast zorgt het ervoor dat het verkeer tussen de website en de gebruiker versleuteld is.

Dit is vooral belangrijk bij het downloaden en updaten van software, en voorkomt dat een aanvaller die zich tussen de website en gebruiker bevindt, kwaadaardige code aan de download of update kan toevoegen.

De SSL-certificaten worden toegekend aan alle projecten die een licentie van het Open Source Initiative gebruiken. Daarnaast moeten de SSL-certificaten op een veilige wijze geconfigureerd zijn. Zolang de projecten aan deze eisen voldoen blijven de SSL-certificaten onbeperkt geldig.

Reacties (2)
21-06-2013, 17:26 door Anoniem
Hoelang gaat het duren voordat ook de malware van deze certificaten gebruik/misbruik gaat maken?
23-06-2013, 09:46 door RichieB
Er is jaren een mogelijkheid voor iedereen om gratis certificaten te krijgen die door elke browser geaccepteerd worden: http://cert.startcom.org/
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.