image

Booz Allen Hamilton verandert veteranen in cybersoldaten

vrijdag 21 juni 2013, 14:15 door Redactie, 4 reacties

Het Amerikaanse adviesbureau Booz Allen Hamilton, waar NSA-klokkenluider Edward Snowden voor werkte, gaat veteranen tot 'cybersoldaten' omscholen. Het omscholingstraject wordt samen met de ISC2 Foundation uitgevoerd. Het U.S.A. Cyber Warrior Scholarship programma is bedoeld om het gat tussen de vraag en aanbod van cyberscuritypersoneel te dichten.

Soldaten die in het Amerikaanse leger hebben gediend worden geholpen bij hun opleiding en certificering tot security-professional. In totaal worden er tien beurzen onder voormalige soldaten verloot. De gelukkigen worden tijdens de National Cyber Security Awareness maand in oktober bekendgemaakt.

Ethiek
"Veteranen die onderdeel van de civiele beroepsbevolking worden, zijn gemotiveerde professionals met een solide werkethiek en bewonderenswaardige kernwaarden", aldus Tony Urbanovich van Booz Allen Hamilton.

In maart van dit jaar werd ook al een ander programma aangekondigd om oorlogsveteranen tot cybersoldaat om te scholen, genaamd Warrior to Cyber Warrior (W2CW).

Reacties (4)
21-06-2013, 18:50 door Anoniem
Logisch nu de NSA een budgetverhoging krijgt, vrijwel gelijk aan de bezuiniging bij de CIA.
BAH is al groot-detacheerder voor de NSA, waar 70 procent (ZEVENTIG!) van het personeel tijdelijk via private contactors aan het werk is.
Fijn stukje imagebuilding voor BAH en uiteindelijk ook vast niet verkeerd voor de aandeelhouders.
22-06-2013, 12:03 door Anoniem
"This program will focus on four (ISC)² certifications that will better position returning veterans to transition into the civilian workforce: SSCP®, CISSP®, CAP® and CSSLP® (or Associate of CISSP or Associate of SSCP)."

Oh noes de VS heeft straks een heel leger van CISSP's...
23-06-2013, 13:01 door steve sh1t
Een paar burgers van een adviesbureau gaan soldaten converten tot cybersoldaten.. Wie verzint zoiets? :D

Tegenwoordig zijn er van die marketeers die denken dat iedereen die een smartphone kan aan of uit zetten, ook hacker / programmeur kan worden.
Ik zal die figuren maar even uit de droom helpen: de google-generatie is de domste generatie ooit en het gepeupel is geobsedeerd door gadgets en zijn niet geïnteresseerd in de werking.

Een hacker / programmeur of cybersoldaat (wie verzint dit?) word je niet na het bekijken van een youtube videotje of na het behalen van een certificaat, je zult minimaal tien jaar hard moeten "studeren" (zeker in het begin zul je hele dikke vette pillen moeten lezen) voordat je überhaupt wat voorstelt.
23-06-2013, 15:36 door Anoniem
Welke 'kernwaarden' worden hier bedoelt? het als een hersenloze robot uitvoeren wat de baas zegt, leugens of niet ? Of bedoelt ie: kritisch & met het oog op het algemeen belang ? Want die ene medewerker die die kernwaarde bezat, hebben ze ontslagen en schijnt nu onderweg van Hong Kong naar Rusland te zijn ...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.