image

Onderzoek: consument bezorgd over privacyimpact technologie

maandag 19 januari 2015, 17:12 door Redactie, 1 reacties

Consumenten maken zich zorgen over de invloed van persoonlijke technologie op hun privacy, zo blijkt uit onderzoek van Microsoft onder 12.000 mensen in twaalf verschillende landen. Ten opzichte van het vorige onderzoek is de bezorgdheid onder consumenten verder toegenomen. Alleen in India stellen consumenten dat technologie een positieve impact op de privacy heeft. In Frankrijk en Japan zijn consumenten het meest kritisch.

Microsoft stelt dat de meeste respondenten in zowel ontwikkelde als ontwikkelingslanden vinden dat de juridische rechten van internetgebruikers horen te worden bepaald door de wetgeving van het land waar de gebruiker leeft. Verder zouden buitenlandse overheden die informatie over een persoon willen, als het aan de meeste consumenten ligt, dit aan de persoon in kwestie moeten vragen. De minderheid vindt dat dit via de regering van het betreffende moet worden gespeeld.

Consumenten zouden ook van mening zijn dat politieagenten eerst een huiszoekingsbevel horen te krijgen voordat ze persoonlijke informatie op een computer mogen doorzoeken en dat persoonlijk informatie in de cloud dezelfde privacybescherming verdient als persoonlijke informatie op papier. De uitslagen van het onderzoek komen overeen met de opvattingen van Microsoft. Op dit moment is de softwaregigant met de Amerikaanse autoriteiten in een rechtszaak verwikkeld of het Amerikaanse opsporingsdiensten toegang moet geven tot in Ierland opgeslagen e-mail.

Reacties (1)
19-01-2015, 19:00 door Anoniem
De uitslagen van het onderzoek komen overeen met de opvattingen van Microsoft.

Als MS dat werkelijk vind

Laat ze dan de originele communicatie structuur van Skype weer herstellen, in plaats van al het verkeer ook langs centrale MS servers te sturen.
Dat was vast niet alleen om reclame in Skype te kunnen tonen.

Bij installatie van Skype staat deze privacy setting overigens inmiddels afgevinkt in plaats van aangevinkt.
"Allow Microsoft to use your Skype profile information to show you more relevant ads in this application"
Meer overeenkomstig het privacy imago dat ze nu neerzetten, moet eigenlijk ook wel als je je er zo openbaar op profileert.


O,ja, maar hoe moeten we dit dan plaatsen ten opzichte van die privacy opvattingen? :

"Microsoft seeks patent for spy tech for Skype
'Legal Intercept' would allow it to silently record VoIP communications."
http://www.computerworld.com/article/2509604/data-privacy/microsoft-seeks-patent-for-spy-tech-for-skype.html
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.