Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

Facebook privacy bug - Belangrijk bericht van Facebook

22-06-2013, 11:12 door Anoniem, 8 reacties
Beste Marco,

Je privacy is erg belangrijk voor iedereen die bij Facebook werkt en we werken hard aan het beschermen van je gegevens. Maar ondanks het feit dat we onze tijd volledig besteden aan het voorkomen of oplossen van problemen voordat ze iedereen treffen, zijn we nu tekortgeschoten in deze doelstelling en heeft een technische bug ervoor gezorgd dat je telefoonnummer of e-mailadres voor andere personen zichtbaar was.

De bug was beperkt van omvang en heeft waarschijnlijk alleen mensen die je buiten Facebook al kent, toegang gegeven tot je e-mailadres of telefoonnummer. Maar zoals we eerder ook al zeiden, we nemen deze fout zeer hoog op.

Een beschrijving van de oorzaak van de bug kan nogal technisch worden, maar we willen toch graag uitleggen hoe deze fout heeft kunnen optreden. Wanneer mensen hun contactlijsten of adresboeken uploaden naar Facebook, proberen we die gegevens te vergelijken met de contactgegevens van andere mensen op Facebook zodat we suggesties voor vriendschappen kunnen doen. Door de bug zijn de e-mailadressen en telefoonnummers die worden gebruikt om vriendschapssuggesties te doen en het aantal uitnodigingen dat we versturen te verminderen, onbedoeld opgeslagen bij hun geüploade contacten in hun accounts op Facebook. Daardoor kon het gebeuren dat als iemand via ons hulpmiddel voor het downloaden van zijn/haar gegevens een archief downloadde van zijn/haar Facebook-account met zijn/haar geüploade contacten, deze persoon extra e-mailadressen of telefoonnummers kan hebben ontvangen.

Dit zijn je contactgegevens (die onbedoeld toegankelijk waren voor maximaal 1 Facebook-gebruiker):

******@gmail.com

We schatten dat 1 Facebook-gebruiker deze extra contactgegevens naast je naam heeft kunnen zien nadat hij/zij een exemplaar van zijn/haar accountgegevens had gedownload. Er zijn geen andere gegevens over jou weergegeven en het is waarschijnlijk zo dat het om iemand gaat die je kent, ook al zijn jullie niet bevriend op Facebook.

We erkennen dat het onbedoeld delen van contactgegevens onacceptabel is, ook al ken je de personen die deze gegevens hebben gezien. We hebben dan ook maatregelen getroffen om te voorkomen dat dit nog een keer gebeurt. Lees ons blogbericht voor meer informatie over deze bug.

Iedereen bij Facebook neemt dit probleem zeer serieus. We stellen je gebruik van Facebook erg op prijs en werken er elke dag weer aan om je de hoogwaardige service te bieden die je verwacht en verdient.

Hartelijk bedankt,
Het Facebook-team
Reacties (8)
22-06-2013, 15:09 door Anoniem
Stop maar gewoon met Facebook. Kan je een hoop ellende in de toekomst besparen.
22-06-2013, 15:39 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
22-06-2013, 18:31 door Anoniem
Door Anoniem: Beste Marco,

Je privacy is erg belangrijk voor iedereen die bij Facebook werkt en we werken hard aan het beschermen van je gegevens.
Da's nieuw....
22-06-2013, 21:31 door Anoniem
Social media: Privacy wie is dat ? kan je dat eten ?
24-06-2013, 12:06 door Anoniem
Als je toch een sociaal medium wil gebruiken, gebruik dan Diaspora, decentraal met veel meer focus op privacy.
25-06-2013, 10:46 door User2048
"Facebook privacy bug"

Facebook is een privacy bug.
04-07-2013, 01:10 door spatieman
welcome to facebook..
all your privacy belong now to us..
04-07-2013, 07:54 door steve sh1t
Door unaniem: De test-fase is vast 'mislukt', + wie zet er in hemelsnaam contact gegevens op een sociaal netwerk?

Iedereen, zie de "real name policy" van social media.
Zie ook snitch-gate: http://paulbernal.wordpress.com/2012/09/21/facebook-snitchgate/

Overigens is Facebook ook een bedreiging voor mensen die niet op Facebook staan, want ook daar houdt Facebook een database van bij.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.