image

Facebook gaat gebruikers voor hoaxes waarschuwen

woensdag 21 januari 2015, 15:23 door Redactie, 2 reacties

Facebook heeft een maatregel doorgevoerd zodat gebruikers voortaan voor hoaxes in hun nieuwsoverzicht worden gewaarschuwd. Volgens de sociale netwerksite zouden gebruikers hebben gevraagd om minder berichten te tonen die hoaxes zijn. Via Facebook worden regelmatig valse of misleidende nieuwsberichten verspreid, die al dan niet naar scamsites wijzen.

Recentelijk heeft Facebook een optie toegevoegd waardoor gebruikers dit soort hoaxes kunnen rapporteren. Het werkt op dezelfde manier als het melden van spam en volgens Facebook zouden hoaxes en misleidende nieuwsberichten 2,5 keer meer worden gerapporteerd dan andere nieuwsberichten. Deze meldingen van gebruikers worden nu door Facebook gebruikt om aan andere gebruikers te laten zien dat het bericht dat ze willen delen waarschijnlijk een hoax is.

Op deze manier zouden gebruikers de berichten minder snel verspreiden, wat het aantal hoaxes moet terugdringen. Facebook is in ieder geval niet van plan om zelf berichten te verwijderen en zegt dat het ook geen berichten gaat controleren om de nauwkeurigheid ervan vast te stellen. Volgens Facebook zullen de meeste uitgevers op Facebook dan ook niets van de update merken, behalve een kleine groep die regelmatig hoaxes en scams publiceert.

Reacties (2)
21-01-2015, 15:36 door Preddie
Volgens mij is dit een Hoax....
21-01-2015, 15:42 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.