image

Google vindt 10.000 onveilige sites per dag

dinsdag 25 juni 2013, 17:50 door Redactie, 4 reacties

Google vindt elke dag 10.000 websites die gebruikers met malware proberen te infecteren of willen oplichten, zo blijkt uit een nieuwe sectie van het Google Transparantierapport dat de zoekgigant online heeft gezet. Zodra Google een onveilige website detecteert wordt die geblokkeerd en krijgen gebruikers van Chrome, Firefox en Safari en de zoekmachine zelf een waarschuwing te zien.

Daarin staat dat het bezoeken van de website schade aan de computer kan toebrengen. Om meer inzicht te geven wat de bronnen van de malware- en phishingaanvallen zijn, besloot Google het Transparantierapport verder uit breiden. Daarin staan al het aantal overheidsverzoeken om de gegevens van gebruikers in en het aantal verzoeken om content te verwijderen.

Waarschuwingen
Door de uitbreiding kunnen gebruikers zien waar kwaadaardige websites wereldwijd worden gehost, hoe snel ze opnieuw besmet raken nadat de eigenaar ze heeft schoongemaakt en hoe lang het duurt voordat webmasters tot actie overgaan nadat hun website gehackt is.

Ook laten de cijfers zien hoeveel waarschuwingen Google per dag geeft. Op 16 juni alleen werden er 88 miljoen waarschuwingen voor malware- en phishingsites gegeven.

In de meeste gevallen gaat het om gehackte websites die cybercriminelen gebruiken voor het infecteren of misleiden van internetgebruikers. Cybercriminelen gebruiken nog zelden websites die bewust voor het verspreiden van malware zijn gemaakt. Vaak duurt het erg lang voordat een gehackte website is opgeruimd. In maart reageerde een webmaster gemiddeld na 38 dagen.

Reacties (4)
26-06-2013, 01:26 door Patio
Chrome, Firefox en Safari en de zoekmachine zelf een waarschuwing te zien.

Grappig te lezen hoe ze het bedrijf Microsoft met zijn Bing en Explorer in de buitenspelval laten lopen ;-)
26-06-2013, 08:48 door steve sh1t
Door Patio: Chrome, Firefox en Safari en de zoekmachine zelf een waarschuwing te zien.

Grappig te lezen hoe ze het bedrijf Microsoft met zijn Bing en Explorer in de buitenspelval laten lopen ;-)

Die westerlingen kennen volgens mij alleen maar Google en facebook.

Baidu is namelijk veel groter en actiever op het internet.
28-06-2013, 18:05 door Patio
steve sh*t schreef: Die westerlingen kennen volgens mij alleen maar Google en facebook.

Niet waar: Ze kennen ook Yahoo en Bing, Ilse qua zoekmachine. Verder hebben hosts, waaronder de mijne, een eigen zoekmogelijkheid resp. Twitter, Tumblr, Netlog, Hyves, LinkedIn enz. Baidu komt overigens op de vijfde plaats:

http://www.alexa.com/topsites
01-07-2013, 19:34 door steve sh1t
Door Patio: Baidu komt overigens op de vijfde plaats:

Baidu komt op de eerste plaats. Check bijvoorbeeld maar in je logs hoe vaak de Baiduspider en Googlebot langskomen op je webservers.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.