image

Gehackt Koreaans updatesysteem verspreidt malware

woensdag 26 juni 2013, 11:41 door Redactie, 1 reacties

Steeds meer softwareprogramma's beschikken over een automatische update-functie die gebruikers moet helpen om up-to-date te blijven, maar als zo'n updatesysteem wordt gehackt kan dat grote gevolgen hebben, zo ontdekte Zuid-Korea gisteren. Koreaanse websites werden het doelwit van verschillende aanvallen, die ervoor zorgen dat het cyberalarm in het land van 1 naar 3 verhoogd werd.

Eén van de aanvallen was gericht tegen SimDisk, een opslag- en bestandsuitwisselingsdienst. De dienst biedt een programma aan dat gebruikers op hun computer moeten installeren om bestanden te kunnen uploaden en uitwisselen. De software is voorzien van een update-mechanisme. dat updates voor de software automatisch installeert.

Trojaans paard
Gisteren wisten de aanvallers toegang tot de website van Simdisk te krijgen en gebruikte het updatesysteem om een kwaadaardige update te verspreiden. Het ging om een Trojaans paard dat op de computers van Simdisk-gebruikers automatisch werd gedownload en geïnstalleerd.

Volgens Marco Dela Vega van het Japanse anti-virusbedrijf laat het incident zien dat gebruikers alert moeten zijn op de veiligheid van de auto-updatesystemen die ze gebruiken. Hoeveel gebruikers door de malware besmet zijn geraakt is onbekend. De website van Simdisk is nog altijd offline.

Reacties (1)
26-06-2013, 12:32 door Whacko
Dus je bent niet veilig, als je geen automatische updates uitvoert omdat je dan lekken niet automatisch gepatcht krijgt. Maar nu dus ook als je juist wel updatet :P je kunt het ook nooooit goed doen he :P
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.