image

Amerikaanse staat blokkeert zip-bestanden na malware-aanval

vrijdag 23 januari 2015, 11:28 door Redactie, 2 reacties

De Amerikaanse staat Arkansas besloot deze week alle zip-bestanden die via e-mail werden verstuurd te blokkeren nadat verschillende staatscomputers met malware besmet waren geraakt. Volgens een woordvoerster zou het om een fractie van de meer dan 15.000 staatscomputers gaan.

"Er zijn minder dan 50 machines besmet geraakt", aldus Janet Wilson tegenover de Democrat Gazette. "We hebben meerdere beschermingslagen. Sommige filteren kwaadaardig verkeer en er zijn andere maatregelen. Deze filters hebben de malware-aanval opgemerkt. We hebben een test uitgevoerd op de computers in het netwerk, en die 50 werden snel gevonden en uit het netwerk gehaald en vervangen."

Het "Department of Information Systems" dat voor de automatisering verantwoordelijk is laat in een verklaring op Facebook weten dat de enige manier om de verspreiding van besmette bestanden op het staatsnetwerk tegen te gaan het blokkeren van zip-bestanden was. "We bieden onze excuses aan voor het ongemak en zullen deze bestanden weer afleveren als het veilig is."

Reacties (2)
23-01-2015, 12:28 door Korund
Lastig dat alle office-bestanden (docx, xlsx, odt, ...) tegenwoordig ook het zip-formaat gebruiken, al is het met een andere extensie. Of zouden ze alleen de extensie controleren?
23-01-2015, 13:09 door Anoniem
Misschien helpt het ook om de eindgebruikers eens op te voeden.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.