image

Ondersteuning Adobe Reader 9 gestopt

donderdag 27 juni 2013, 09:23 door Redactie, 4 reacties

Adobe is gestopt met de ondersteuning van Adobe Reader 9 en Acrobat 9, wat betekent dat gebruikers van de PDF-software geen beveiligingsupdates meer ontvangen. Volgens Adobe doen gebruikers en organisaties er dan ook verstandig aan om te upgraden naar een nieuwere versie. Met name omdat deze nieuwere versies over allerlei beveiligingsmaatregelen beschikken.

Het gaat dan om een sandbox genaamd Protected Mode en een optie om documenten veilig te bekijken genaamd Protected View. Deze maatregelen moeten gebruikers beschermen tegen misbruik van eventuele kwetsbaarheden die in de software aanwezig zijn.

"Er is nooit een beter moment geweest om naar Adobe Reader XI te upgraden", zegt Karthik Raman, beveiligingsonderzoeker bij Adobe. Die vraagt gebruikers die overstappen om te controleren dat automatische updates ook staan ingeschakeld.

Defensiebedrijven
Beveiligingslekken in Adobe 9 waren jarenlang een reden dat aanvallers toegang tot allerlei vertrouwelijke netwerken en gegevens wisten te krijgen. Daarbij werden PDF-documenten verstuurd die misbruik van zowel bekende als onbekende lekken maakten. Ondanks de aanwezigheid van nieuwere versies bleven veel organisaties Adobe Reader 9 gebruiken.

Zo werden zowel vorig jaar als dit jaar, defensiebedrijven aangevallen via lekken in Adobe Reader 9 die al 3 en 4 jaar oud waren.

Reacties (4)
27-06-2013, 09:40 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
27-06-2013, 10:11 door Anoniem
Kennelijk is gebruik onder Linux nu definitief afgelopen.
Het was al zo dat als je onder Linux met de taal nl_NL om een recente versie vroeg hij alleen versie 8.1.7 in de
aanbieding had, maar als je de volledige selectiedialoog doorloopt en kiest voor Linux en dan English
dan is de nieuwste versie 9.5.5.
En die wordt dus niet meer ondersteund.

"There has never been a better time to upgrade to Reader XI". Als je Windows gebruikt dan zeker.
27-06-2013, 10:26 door schele
Door NordicTrack: Ik stel voor dat bedrijven zoals Adobe de software, zoals Reader, zo ontwerpen, dat bij een ondersteuningstop de software automatisch wordt gedeactiveerd. Hierdoor móet je wel upgraden naar de nieuwste versie. Nu blijft het op vele duizenden systemen staan met alle gevolgen van dien.

Mja, helaas heeft Adobe belang bij zoveel mogelijk mensen op hun software en niet om die mensen ook zo goed mogelijk te beveiligen. Zodra Adobe de boel afsluit zoeken mensen een alternatief en verliest Adobe marktaandeel.
27-06-2013, 15:29 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.