image

Europol en VS sluiten 328 illegale webwinkels

donderdag 27 juni 2013, 09:58 door Redactie, 2 reacties

Europol heeft in samenwerking met Amerikaanse opsporingsdiensten de domeinnamen van 328 webwinkels in beslag genomen die namaakgoederen verkochten. Bij 'Operation In Our Sites’ (IOS), die ook 'Transatlantic 2' werd genoemd, nam het Amerikaanse Homeland Security Investigations 177 domeinnamen in beslag die vervalste goederen van Amerikaanse bedrijven verkochten.

In Europa voerde Europol het onderzoek uit, in samenwerking met verschillende lidstaten, waaronder België en Nederland. Hierbij werden 151 domeinnamen in beslag genomen, eindigend op .be, .eu, .fr, .ro en .uk. "Deze succesvolle trans-Atlantische operatie laat criminelen zien dat ze zich niet kunnen verstoppen, ook al werken ze via het internet", zegt Europol-directeur Rob Wainwright.

Waarschuwing
Naast de domeinnamen zijn de opsporingsdiensten ook van plan om de PayPal-accounts van de webwinkels in beslag te nemen. Hierop staat een bedrag van 30.000 dollar. Wie de één van de 328 domeinnamen bezoekt krijgt een waarschuwing te zien dat de domeinnaam wegens namaakgoederen in beslag is genomen.

Reacties (2)
27-06-2013, 14:23 door 0101
Rob WainwrightDeze succesvolle trans-Atlantische operatie laat criminelen zien dat ze zich niet kunnen verstoppen, ook al werken ze via het internet
Oh, hebben ze al te pakken dan? Alleen de websites neerhalen lost het onderliggende probleem niet op.
27-06-2013, 15:47 door mvh69
Das mooi , dat ze domein namen in beslag kunnen nemen , kunnen ze dat dan ook niet gewoon bij al die klote botnet's doen ?
of is dat niet belangrijk genoeg ?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.