image

7% gratis Android-apps op Google Play bevat adware

donderdag 27 juni 2013, 11:23 door Redactie, 2 reacties

Bijna zeven procent van alle gratis apps die op Google Play worden aangeboden bevat adware. Adware is vooral aanwezig in 'personalisatie' en gaming apps. Volgens mobiele beveiliger Lookout zijn advertenties niet per definitie verkeerd, maar zorgt de groei van de advertentie-industrie ervoor dat er ook dubieuze partijen actief zijn. Daarom besloot Lookout strengere eisen te stellen.

Advertentienetwerken en apps die advertenties buiten de normale app-ervaring tonen, ongewone persoonlijk identificeerbare informatie verzamelen of onverwachte acties naar advertentie-clicks uitvoeren, worden voortaan als adware bestempeld.

Inmiddels zijn verschillende advertentienetwerken die zich niet aan de regels houden op de zwarte lijst geplaatst, waaronder LeadBolt, Moolah Media, RevMob, sellAring en SendDroid.

Reacties (2)
27-06-2013, 22:28 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
29-06-2013, 19:36 door Anoniem
Een goede uitkomst is ook een firewall app en apps die niet noodzakelijk internet nodig hebben toegang tot internet te blokkeren. Bijkomend voordeel is gelijk dat je minder snel over je datalimiet gaat.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.