image

VS waarschuwt universiteiten voor cyberspionage

maandag 26 januari 2015, 10:24 door Redactie, 1 reacties

Het Amerikaanse ministerie van Homeland Security heeft Amerikaanse universiteiten gewaarschuwd voor cyberspionage. Volgens een onlangs verstuurde "Intelligence Assessment" zijn actoren die het hebben voorzien op intellectueel eigendom en onderzoek een opkomende dreiging voor universiteitsnetwerken.

"Baanbrekend onderzoek en projecten van Amerikaanse defensieleveranciers zijn aantrekkelijke doelwitten voor cyberactoren die toegang tot vertrouwelijke onderzoeksprogramma's en informatie proberen te krijgen", aldus de waarschuwing. Verschillende Amerikaanse universiteiten werken mee aan defensieprogramma's en projecten en beschikken zo over waardevolle gegevens. Er zouden pas enkele gevallen bekend zijn waarbij er gegevens van universiteitsnetwerken werd gestolen.

Ondanks de specifieke nadruk op cyberspionage is normale cybercrime nog altijd de grootste bedreiging voor universiteiten, aldus het ministerie. Studenten en werknemers zouden via phishing worden aangevallen of naar websites met malware worden gelokt. Daarnaast zouden universiteitsnetwerken vanwege hun grote capaciteit ideaal zijn voor het uitvoeren van DDoS-aanvallen.

Reacties (1)
26-01-2015, 10:58 door Anoniem
Iets met universiteiten in NL zoals de TU en de RUG en cloudgebruik van Google in de US oid .. toch?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.