image

Gegevens 20 miljoen gebruikers datingsite mogelijk gestolen

maandag 26 januari 2015, 12:09 door Redactie, 2 reacties

Op internet worden de gegevens van 20 miljoen gebruikers van een populaire Russische datingsite aangeboden, hoewel de datingsite in kwestie de datadiefstal nog niet heeft bevestigd. De gegevens zouden afkomstig zijn van Topface, dat beweert 90 miljoen gebruikers van over de hele wereld te hebben.

Volgens een analyse zou 50% van de gestolen inloggegevens van Russische gebruikers afkomstig zijn, en 40% van gebruikers uit de Europese Unie. In totaal zouden de 20 miljoen gebruikers e-mailadressen met 345.000 verschillende domeinen gebruiken. Zeven miljoen gebruiken een e-mailadres eindigend op Hotmail.com, terwijl er 2,5 miljoen met een Yahoo.com e-mailadres zijn en 2,3 miljoen met een Gmail-adres.

Tegenover Bloomberg laat de directeur van Topface weten dat hij nog geen bewijs voor de datadiefstal heeft gezien. Daarnaast zou 90% van de gebruikers via Facebook of andere sociale mediasites inloggen, waardoor de datingsite geen inloggegevens van deze gebruikers heeft. "We zijn er vrij zeker van dat onze gebruikers geen problemen zullen hebben zelfs als er gegevens van onze dienst zijn gestolen", aldus CEO Dmitry Filatov. Een fraudebestrijder heeft de lijst ook gezien, maar nog niet bevestigd dat het om legitieme gegevens gaan.

Reacties (2)
26-01-2015, 13:04 door Anoniem
Ik heb de lijst met domeinen gezien. Meer niet. Het downloaden van pastebin was wel erg traag. Ik heb de totale lijst niet te pakken kunnen krijgen. In het deel dat ik wel heb gezien (2 en meer adressen per domein) stonden wij gelukkig niet. Ik heb wel met onze FG afgestemd wat te doen als een adres van ons wel publiek wordt gemaakt i.r.t. deze site/inbraak.

Ik vind het wel vreemd dat die directeur denkt dat de gebruikers geen problemen zullen hebben. Wat als bekend wordt dat je collega op een Russische datingsite zit. Of als de partner van een bezoeker dat ziet. Ik denk dat een aantal mensen best in de problemen zouden kunnen komen. Op het persoonlijke vlak en in de werkomgeving. Ik heb ook een aantal domeinen gezien waarvan ik weet dat bezoek van deze sites niet toegestaan is. Die bedrijven zullen zeker niet geassocieerd willen worden met dergelijke sites.

Peter
26-01-2015, 16:37 door Anoniem
Paar jaar geleden was er geloof ik een inbraak van relatieplanet.Sindsdien krijg ik allemaal russische vrouwen op het emailadres aangeboden waar ik destijds me mee geregistreerd heb. Wel grappig dat je door het aanmaken van een ander emailadres per registratie de kwelgeesten kan omzeilen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.