image

Politie vindt gestolen iPad in prullenbak via vind-app

maandag 1 juli 2013, 09:19 door Redactie, 1 reacties

De politie in Waalwijk heeft een gestolen iPad dankzij een speciaal zoekprogramma op een bijzondere plek teruggevonden. Bij een 42-jarige man in Ter Aar was bij een inbraak ook zijn iPad gestolen. Hij had op het apparaat de Find my iPhone-app geïnstalleerd. Afgelopen donderdag zag de man op zijn computer dat zijn iPad zich in het winkelcentrum de Els bevond, in een supermarkt.

Agenten gingen direct naar de winkel toe, maar eenmaal aanwezig veranderde de locatie weer. Nu zou het apparaat zich op de parkeerplaats bevinden. De rechtmatige eigenaar liet intussen op afstand een melodietje op zijn tablet afspelen.

Daarop heeft de heler of de dief het apparaat kennelijk in een prullenbak gedaan en zich snel uit de voeten gemaakt, aldus de politie. De agenten troffen de tablet in een tas aan. De dienders hebben vervolgens camerabeelden onderzocht en de technische recherche onderzoekt eventuele sporen op de tablet.

Reacties (1)
01-07-2013, 18:54 door steve sh1t
Agenten gingen direct naar de winkel toe

Wow!

De dienders hebben vervolgens camerabeelden onderzocht en de technische recherche onderzoekt eventuele sporen op de tablet.

Waarom roepen ze niet direct een special telefoonnummer (bijvoorbeeld: 113) voor een ontvoerde gadgets in het leven?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.