image

Chinese universiteit waarschuwt voor hackers

maandag 1 juli 2013, 15:34 door Redactie, 0 reacties

Een Chinese universiteit heeft studenten gewaarschuwd dat ze hun gegevens beter tegen hackers moeten beveiligen. De waarschuwing verschijnt twee weken nadat NSA-klokkenluider Edward Snowden vertelde dat de Amerikaanse inlichtingendienst ook Chinese universiteiten hackt. In een aparte e-mail wordt de studenten verteld dat ze hun data uit de handen van hackers moeten houden.

Het bericht dat zo'n 15.000 studenten ontvingen bevat allerlei adviezen om ongeautoriseerde toegang tot persoonlijke gegevens te voorkomen. "Er zijn verschillende eenvoudige maatregelen die je kunt nemen om je waardevolle informatie en data niet in handen van hackers te laten vallen", aldus de mail.

Encryptie
Het gaat dan om het updaten van virusscanners, het inschakelen van een firewall en het instellen van een wachtwoord op alle apparaten, alsmede Excel- en PDF-documenten. In het geval studenten bestanden moeten uitwisselen moeten ze die eerst versleutelen. Voor extra veiligheid wordt het gebruik van digitale certificaten aangeraden.

Ook wordt afgeraden om gevoelige gegevens op smartphones en tablets te bewaren. De universiteit die de waarschuwing afgeeft zou volgens Snowden één van de doelwitten van de NSA zijn geweest, zo meldt de China Morning Post.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.