image

Agent bespioneerde vrouw via BlackBerry-spyware

maandag 1 juli 2013, 16:32 door Redactie, 1 reacties

Een Canadese politieagent is in rang teruggezet nadat hij spyware op de BlackBerry van zijn vrouw installeerde. De niet bij naam genoemde agent was jaloers op de relatie die zijn vrouw met één van zijn beste vrienden had. Via de spyware kon hij de sms-berichten, chatgesprekken en GPS-locatiegegevens van zijn vrouw, van wij hij inmiddels gescheiden is, monitoren.

Naar eigen zeggen besloot hij tot de installatie van de spyware over te gaan wegens jaloezie en excessief drinken. Daarbij zou de agent niet hebben geweten dat de installatie van de spyware illegaal was. Door de demotie zal de agent de komende twee jaar zo'n 18.000 Canadese dollars mislopen (13.000 euro).

Reacties (1)
02-07-2013, 17:56 door Anoniem
Tja, behalve op het aloude argument van de inquisitie (iedereen doet mee want wie niet meedoet wordt bij voorbaat al achtergesteld) is het 'niets te verbergen' argument voornamelijk gebaseerd op een tomeloos vertrouwen in de overheid (verbazend genoeg van dezelfde reaguurders die anders geen goed woord over hebben voor dezelfde overheid, maar dat terzijde). Maar zoals niet voor de eerste maal blijkt, niets menselijks is gezagsdragers vreemd...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.