image

Hack-app in Amazon Appstore blijkt adware-bom

woensdag 3 juli 2013, 17:32 door Redactie, 1 reacties

Een app in de officiële Amazon Appstore die beweert het wachtwoord van WiFi-netwerken in de buurt te kunnen kraken, blijkt in werkelijkheid een adware-bom. Vaak wordt smartphone-gebruikers geadviseerd om alleen apps van betrouwbare appwinkels te downloaden, maar ook daar kunnen rotte appels voorkomen. Symantec ontdekte laatste de 'Password Wifi Hacker Plus' Android-app.

De app zegt dat het wachtwoorden van WiFi-netwerken kan kraken, maar in werkelijkheid laat het alleen valse schermpjes en vensters zien. De applicatie is echter gebundeld met onderdelen van zes verschillende advertentienetwerken, waarvan er een aantal zeer agressief zijn, aldus Symantec.

Adware
De advertentie-onderdelen kunnen allerlei informatie lekken, zoals locatiegegevens, maar ook advertenties in het waarschuwingspaneel tonen, icoontjes op het startscherm plaatsen en allerlei hinderlijk pop-ups tevoorschijn laten komen.

"Met name valse of misleidende applicaties zijn lastig te vinden, omdat het niet altijd duidelijk is of ze doen wat ze zeggen te doen", aldus de virusbestrijder. Amazon is inmiddels ingelicht, maar de app is er nog steeds te vinden.

Reacties (1)
03-07-2013, 17:59 door Goeroeboeroe
Eerlijk gezegd heb ik last van enige leedvermaak. Als je zo'n app wilt gaan gebruiken, vind ik het - zoals het hier wordt omschreven - 'n koekje van eigen deeg.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.