image

Gratis Windows 10-upgrade niet voor grote bedrijven

zondag 1 februari 2015, 08:51 door Redactie, 4 reacties

De gratis upgrade naar Windows 10 die Microsoft vorige week aankondigde geldt alleen voor consumenten en kleine ondernemingen en niet voor grote bedrijven, zo heeft Microsoft nu laten weten. Gebruikers van Windows 7, Windows 8.1 en Windows Phone 8.1 kunnen het eerste jaar na de lancering van Windows 10 kosteloos naar het besturingssysteem upgraden. De aanbieding geldt echter niet voor Windows 7 Enterprise en Windows 8/8.1 Enterprise, aldus Microsofts Jim Alkove.

Daarnaast komt Microsoft met een nieuwe updatekeuze voor bedrijven genaamd "Current branch for Business". Door computers en apparaten hiervoor in te stellen zullen er nieuwe feature-updates worden uitgerold nadat die uitgebreid in de consumentenmarkt zijn getest en gevalideerd. Op deze manier kunnen systemen met grote zekerheid worden geüpgraded. Het gaat hier alleen om nieuwe features. Beveiligingsupdates worden nog wel steeds meteen aangeboden.

Ook zal Microsoft verschillende Long Term Servicing branches aanbieden, waarbij gedurende de mainstream-ondersteuning en extended-supportfase van Windows 10 gebruikers geen nieuwe features en alleen beveiligingsupdates ontvangen. Dit is vooral bedoeld voor systemen in zeer belangrijke omgevingen. "Van wat we van klanten horen verwachten we dat de meesten een gemengde aanpak kiezen in hoe ze hun Windows 10-systemen up-to-date houden. Ze kiezen waarschijnlijk een verschillende snelheid van updates voor verschillende gebruikers en systemen, afhankelijk van de specifieke zakelijke behoeftes van elke groep", stelt Alkove.

Reacties (4)
01-02-2015, 12:19 door Anoniem
Dat dacht ik al...
Het zijn de bedrijven waar ze het geld verdienen, de consumenten kunnen ze gerust een kado geven want als
ze dat niet doen maken ze toch een copietje.
01-02-2015, 22:07 door Eric-Jan H te D
Door Anoniem: Dat dacht ik al..Het zijn de bedrijven waar ze het geld verdienen, de consumenten kunnen ze gerust een kado geven want als ze dat niet doen maken ze toch een copietje.

Daarnaast maakt het gebruik thuis het voor bedrijven aantrekkelijker om over te stappen vanwege het feit dat veel personeel er dan al vertrouwd mee is. En sterker: er zullen zelfs personeelsleden zijn die hun werkgever mogelijk aanmoedigen om over te stappen.
01-02-2015, 22:48 door Jan Brouwer
Net zoals het indertijd, in de negentiger jaren ging, met Wordperfect.
Particulieren kregen gratis een kopietje, en waren zo vertrouwd met Wordperfect dat de baas het ook aanschafte en omgekeerd ook omdat de baas Wordperfect aanschafte werd er thuis in de prive omgevingmet het gratis kopietje ook mee geoefend en hoefde de baas het personeel niet meer naar curssen te sturen.
29-03-2015, 23:02 door Anoniem
komt er na windows 10 weer een nieuwe syteem of blijven ze bij windows 10
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.