image

Zuid-Koreaanse leger verbiedt smartphones

vrijdag 5 juli 2013, 11:40 door Redactie, 0 reacties

Het Zuid-Koreaanse Ministerie van Defensie gaat het personeel verbieden om de camera en internetfunctie van smartphones binnen de gebouwen van het ministerie te gebruiken, om zo datalekken te voorkomen. Het ministerie zal een 'mobile device managementplan' uitrollen, waarbij Defensiepersoneel verplicht wordt om een app te installeren die allerlei functies uitschakelt.

Daardoor zijn functies zoals de camera en internetverbinding niet meer binnen de gebouwen te gebruiken. Personeel mag nog steeds telefoneren en sms-berichten versturen en ontvangen, maar wie een Apple iPhone gebruikt mag alleen nog maar gebeld worden en sms-berichten ontvangen. De maatregel wordt 15 juli van kracht.

Ook mogen bezoekers van het ministerie straks geen mobiele telefoons meer bij zich dragen. Het ministerie stelt dat dit het lekken van gevoelige militaire informatie moet voorkomen, maar vooral iPhone-gebruikers zijn niet blij met de maatregel. Die zal dan ook na een bepaalde periode worden geëvalueerd, aldus het Yonhap News Agency.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.