image

Turkije noemt hackers weer terroristen

vrijdag 5 juli 2013, 12:29 door Redactie, 0 reacties

Een groep Turkse hackers die wegens terrorisme werd aangeklaagd maar niet vervolgd, is opnieuw door de autoriteiten als terroristen bestempeld. Het gaat om leden van de 'RedHack' groep, die in eerste instantie werden beschuldigd van deelname aan een gewapende terroristische organisatie en het illegaal verkrijgen van vertrouwelijke documenten en persoonlijke informatie.

Ook zou de groep zich aan het ongeautoriseerd hacken van privésystemen schuldig hebben gemaakt. De Turkse openbare aanklager stelde in mei van dit jaar dat RedHack een verboden organisatie is, maar dat de acties van de groep niet gewelddadig zijn en de leden daarom niet onder de terrorismewetgeving vallen.

Onderzoek
De politie laat in een Turkse krant weten dat het de activiteiten van de groep nauwlettender gaat volgen, en noemt de hackers daarbij 'cyberterroristen'. Inmiddels zou een openbare aanklager het onderzoek naar de groep leiden, en de eigenaren van de verdachte IP-adressen als 'lid van een cyberterroristische organisatie' willen aanklagen.

Volgens de politie heeft RedHack de bevolking via Twitter aangezet tot het plegen van misdrijven. De groep haalt via Twitter opnieuw hard uit naar de politie. "In slechts één maand hebben ze 65 mensen in een coma geslagen, 10.000 mensen gewond, 12 mensen blind gemaakt en 5 vermoord. En ze noemen ons terroristen."

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.