image

Avira gaat gebruikers met oude virusscanner upgraden

zaterdag 6 juli 2013, 14:11 door Redactie, 0 reacties

Het Duitse anti-virusbedrijf Avira gaat gebruikers met een oude virusscanner gratis upgraden, omdat de technologie die deze programma's gebruiken verouderd is en de ondersteuning zal stoppen. Zo wordt Avira versie 2010 tot januari 2015 ondersteund en eindigt de support van Avira versie 2012 eind september van dat jaar. Deze producten ontvangen daarnaast geen functionaliteit-updates meer.

Daardoor missen gebruikers allerlei belangrijke beveiligingsmaatregelen zoals het gebruik van de Protection Cloud, een betere samenwerking met User Account Control (UAC), een verbeterde interface, meer updates voor gebruikers van de gratis versie en geen advertenties in de gratis versie voor gebruikers die de toolbar installeren.

Upgrade
Om ervoor te zorgen dat gebruikers geen verouderde versie gebruiken is het anti-virusbedrijf een migratietraject gestart, waarbij gebruikers worden geüpgraded naar de 2013 versie van het product dat ze al geïnstalleerd hebben. De upgrade is gratis voor zowel gebruikers van de gratis als betaalde producten.

Avira heeft volgens cijfers van het onderzoeksbureau OpSwat een marktaandeel van 12%, waarbij Avira Free Antivirus een marktaandeel van 10% heeft. Na Avast Free (13,8%) en Microsoft Security Essentials (13,6%) is het de meest geinstalleerde virusscanner wereldwijd.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.