image

Politie arresteert mannen voor afpersing na internetdating

vrijdag 6 februari 2015, 10:40 door Redactie, 4 reacties

De politie heeft eind januari twee mannen aangehouden wegens afpersing en bedreiging na internetdating. De verdachten kwamen met hun slachtoffers in contact via verschillende gratis dating-apps en -sites. Begin november vorig jaar kwam bij de politie een 23-jarige vrouw melding maken van het feit dat zij in Scheveningen was gedwongen een aanzienlijk geldbedrag op te nemen voor één van de nu aangehouden verdachten.

Zij was via een dating-app met de man in contact gekomen en was sindsdien met hem aan het 'daten'. Twee weken later kwam een vergelijkbare aangifte binnen. Ook in dit geval verklaarde het slachtoffer de man te hebben leren kennen via een dating-app. Wat begon als een leuk contact, was al snel omgeslagen in een situatie waarin de vrouw werd bestolen en opgelicht.

Facebook

Op basis van de twee aangiftes startte de politie een onderzoek. Daaruit bleek dat de mannen gefingeerde Facebookprofielen gebruikten en zich daarmee presenteerden op apps, die op basis van door de gebruiker in te voeren criteria als leeftijd en geografische afstand potentiële matches met die gebruiker opleveren. Na enige tijd te hebben geïnvesteerd in een leuk contact werden de jonge vrouwen afgeperst, bedreigd, gechanteerd of opgelicht.

Op 27 januari werden de mannen van 25 en 30 jaar oud zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Inmiddels hebben acht vrouwen in de leeftijd van 20 tot 33 jaar aangifte tegen de mannen gedaan. De recherche sluit niet uit dat meer vrouwen van de nu aangehouden verdachten slachtoffer zijn geworden, maar uit schaamte of angst nog geen aangifte hebben gedaan. Deze vrouwen worden wel opgeroepen om aangifte te doen.

De politie waarschuwt vrouwen die aan online dating doen om alert te zijn als ze nieuwe mensen ontmoeten. "Hoewel de overgrote meerderheid van de mensen die daten via internet oprechte bedoelingen hebben, is het zaak bedacht te zijn op mannen met andere motieven. Zeker de gratis -en daardoor laagdrempelige- dating-apps zijn voor hen een onuitputtelijke bron van potentiële slachtoffers."

Reacties (4)
06-02-2015, 12:11 door Anoniem
... gelukkig zijn alle vrouwen nog boven iedere verdenking verheven ?!
Want ikschaam mij om het te vertellen maar .....
06-02-2015, 13:43 door Anoniem
Door Anoniem: ... gelukkig zijn alle vrouwen nog boven iedere verdenking verheven ?!
Want ikschaam mij om het te vertellen maar .....

Maar...
Vertel a.u.b. wat je bedoelt. Dat 'gemaar' is zo'n pruts uitdrukking!
06-02-2015, 16:20 door Anoniem
gelukkig zijn alle vrouwen nog boven iedere verdenking verheven ?!

Probeer je een open deur in te trappen ? Iedereen snapt dat dit soort daders zowel man als vrouw kunnen zijn.
06-02-2015, 19:18 door Anoniem
"De politie heeft eind januari twee mannen aangehouden wegens afpersing en bedreiging na internetdating."
+
"Begin november vorig jaar kwam bij de politie een 23-jarige vrouw melding maken van het feit dat zij in Scheveningen was gedwongen een aanzienlijk geldbedrag op te nemen voor één van de nu aangehouden verdachten."

Door Anoniem: ... gelukkig zijn alle vrouwen nog boven iedere verdenking verheven ?!
Want ikschaam mij om het te vertellen maar .....
Ben je afgeperst en bedreigd door een vrouw?
Heb je onder dwang moeten pinnen?

Dat kan, je hoeft je niet te schamen hoor, en je bent hier verder geheel anoniem, indien je dat wenst.
Mocht je daar 100% zeker van willen zijn, is Tor een optie.


NB: Vaak is het juist de schaamte, waardoor iemand kwetsbaar wordt voor afpersing. En dat is zo zonde :(
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.