image

Politie: Twitter en Facebook helpen inbrekers

woensdag 10 juli 2013, 16:41 door Redactie, 3 reacties

Wie de komende periode op vakantie gaat of al onderweg is krijgt het advies van de politie om dit niet via Twitter, Hyves of Facebook te melden. "De vakantietijd is een toptijd voor inbrekers. Woningen waarvan de bewoners voor langere tijd weg zijn vinden ze interessant. Daarvoor zijn genoeg aanwijzingen", aldus de politie. Het gaat dan om zaken als gesloten gordijnen of een berg post onder de brievenbus.

Volgens de politie is tegenwoordig niemand meer zo naïef om een briefje op het raam te plakken waarop staat dat men met vakantie is. "Maar die voorzichtigheid is ver te zoeken op internet. Via Twitter, Hyves, Facebook en andere netwerken wordt enthousiast verslag gedaan van vakantiebelevenissen aan de Spaanse costa’s of waar dan ook."

Privacy
De hele wereld kan zo meegenieten, waarschuwt de politie. "Criminelen kunnen via digitale kanalen vrij gemakkelijk allerlei persoonlijke informatie achterhalen. We willen allemaal dat de overheid zorgvuldig omgaat met de privacy van burgers, maar op internet geven we zelf onze privacy zomaar prijs. Criminelen zitten overal, ook op internet."

Reacties (3)
10-07-2013, 18:08 door steve sh1t
Tja dit is wel weer een oude vertrouwde open deur van oom-agent... ik kan hier eigenlijk maar één ding op zeggen: een echte vent wordt geen agent!
10-07-2013, 19:22 door Anoniem
Door: Steve sh*t Tja dit is wel weer een oude vertrouwde open deur van oom-agent...
Het is zeker een open deur, maar het moet helaas nog steeds gezegd worden.
De meeste mensen zijn nog steeds erg naief als het gaat om internet gerelateerde zaken.
Hoe vaak is het niet in het nieuws dat iemand ontslagen is of is afgewezen bij een sollicitatie omdat ze "ongepaste" inhoud op FB hebben staan.
11-07-2013, 09:08 door Anoniem
Aldus twitterde de wijkagent en vervolgde met de mededeling dat hij de komende drie weken op vakantie was...
(En dat verzin ik niet - helaas)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.