image

EU-parlement blokkeert nieuwe Outlook-apps Microsoft

maandag 9 februari 2015, 16:05 door Redactie, 7 reacties

De automatiseringsafdeling van het Europese Parlement heeft Microsofts nieuwe Outlook-apps voor iOS en Android wegens ernstige beveiligingsproblemen geblokkeerd. Dat blijkt uit een e-mail van de automatiseringsdienst DG ITEC waar Netzpolitik over bericht. Volgens de e-mail is de toegang tot de apps geblokkeerd om de privacy en vertrouwelijkheid van de gebruiker te garanderen.

Gebruikers krijgen vervolgens het advies om de software niet te installeren. Parlementsleden die de app al wel gebruikt wordt aangeraden die te verwijderen en daarna het wachtwoord van hun e-mailaccount te wijzigen. Een onderzoeker ontdekte onlangs dat de app wachtwoordgegevens en e-mails in de cloud opslaat. De onderzoeker gaf bedrijven dan ook het advies om de app te blokkeren zodat die geen toegang tot zakelijke mailservers krijgt en dat gebruikers moesten worden geïnformeerd om de app niet te gebruiken.

Reacties (7)
09-02-2015, 16:54 door Anoniem
Nu lijkt het alsof het €U-Parlement producten van MS blokkeert maar ze bedoelen natuurlijk dat het alleen het €U-Parlement betreft.
09-02-2015, 17:25 door Anoniem
Niet alleen "Schwerwiegende Sicherheitsmängel", ( maar dat zeiden ze vorig jaar over I.E.ook) maar alle wachtwoordgegevens en e-mails wordt opgeslagen op n.b. Amerikaanse (!) servers.

"Aus Acompli wird Microsoft Outlook: Um bestimmte Funktionen bereitzustellen, leitet der Dienst die E-Mails des Nutzers über eigene Server in den USA weiter. Auch Zugangsdaten werden dort gespeichert."

http://www.heise.de/newsticker/meldung/Microsofts-Outlook-App-schleust-E-Mails-ueber-Fremd-Server-2533240.html?wt_mc=rss.ho.beitrag.rdf&from-mobi=1
09-02-2015, 18:41 door potshot
ai.. wie zullen ze hier afbranden..de eu of microsoft..moeilijk moeilijk, maar ik gok nu even op de eu.
10-02-2015, 08:27 door dutchfish
SAAS/PAAS/XAAS zijn doodgeboren kindjes met een waterhoofd, die de arme gebruiker in een keurslijfje perst, waarbij alle rechten, vrijheden en flexibiliteit bij voorbaat zijn verloren.

Dit zijn slechts opstapjes naar de volgende ict revolutie. Distributed resources met smart data.
10-02-2015, 09:47 door Anoniem
Door dutchfish: SAAS/PAAS/XAAS zijn doodgeboren kindjes met een waterhoofd, die de arme gebruiker in een keurslijfje perst, waarbij alle rechten, vrijheden en flexibiliteit bij voorbaat zijn verloren.

Dit zijn slechts opstapjes naar de volgende ict revolutie. Distributed resources met smart data.

Blablabla, wat een onzin en stereotiepen.

SAAS/PAAS/IAAS etc. zijn manieren om veel efficienter met resources (hardware, memory, stroomverbruik etc.) om te gaan waardoor het voor gebruikers aanzienlijk goedkoper is. Dus dit zal zeker doorgaan.

Het probleem zit niet bij de xAAS diensten, maar bij de delivery ervan: zoals bij ieder nieuw product is er in eerste instantie alleen gekeken naar functionaliteit, en is de beveiliging en privacy eigenlijk genegeerd. Hier zal wel een grote verbetering moeten komen voordat je vertrouwelijke gegevens veilig kan gaan opslaan, maar dat zal zeker gaan gebeuren.
10-02-2015, 11:22 door Anoniem
Wel goed lezen: Het gaat alleen om de Outlook app voor iOS en Android. Dit is namelijk alleen werkend te krijgen als al het mailverkeer via servers van Microsoft verloopt. Daar wordt dan een subset aan informatie opgeslagen om de apps goed te laten werken.

Toegegeven: Op het randje van wat de WBP toelaat, maar het is dus niet zo dat alle Microsoft producten nu geweerd gaan worden bij de EU. Alleen de apps voor iPhone/iPad en Android devices.
11-02-2015, 10:23 door Anoniem
Door Anoniem: ... maar het is dus niet zo dat alle Microsoft producten nu geweerd gaan worden bij de EU. Alleen de apps voor iPhone/iPad en Android devices.

jammer hé ?! ;)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.