image

Tor test gebruiksvriendelijkheid Tor Browser

dinsdag 10 februari 2015, 13:49 door Redactie, 3 reacties

Om Tor toegankelijker voor gebruikers te maken heeft het Tor Project een experiment uitgevoerd waarbij de gebruiksvriendelijkheid van Tor Browser werd getest. Dit is de browser waarmee internetgebruikers eenvoudig verbinding met het Tor-netwerk kunnen maken om zo hun IP-adres af te schermen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat mensen, als ze voldoende gefrustreerd raken, stoppen met de installatie of het gebruik van Tor.

Het afgelopen weekend besloten ontwikkelaars, vormgevers, onderzoekers en gebruikers bij elkaar te komen om dit soort problemen aan te pakken. Gebruikers kregen de opdracht om verschillende taken uit te voeren, zoals het zoeken en installeren van Tor Browser, het uitvoeren van een zoekopdracht, het bekijken van een video, het gebruiken van een nieuwe identiteit en het gebruiken van de browser toolbarknoppen.

Bij het zoeken naar Tor Browser liepen de vijf testgebruikers tegen verschillende downloadlocaties aan. Verder bleek dat Gatekeeper op Mac OS X het lastig maakt om apps te installeren die niet door een Apple-certificaat zijn gesigneerd. Een ander probleem werd ontdekt bij het openen van Tor Browser op een read-only bestandssysteem.

Aan de hand van de nu ontdekte zaken zijn er tickets gemaakt. Daarnaast laat het Tor Project weten dat het deze bruikbaarheidstesten in de toekomst vaker wil organiseren. Het doel wordt dan om ook andere aspecten van Tor Browser te testen, zoals het downloaden van bestanden, updaten en beheren van Tor en niet-Tor browsers, alsmede het testen onder een grotere en meer diverse groep gebruikers.

Reacties (3)
10-02-2015, 16:28 door Anoniem
onder windows is het downloaden, tor.exe klikken, connect en je bent online, kan niet veel gebruiksvriendelijker dan dat.
11-02-2015, 09:43 door Anoniem
Het is inderdaad vrij gemakkelijk 'op te zetten' de TOR browser (Firefox).

Het werkt vrij goed al is het wat trager dan de meeste andere en filmpjes met afspelen via youtube is een ramp.

Er zijn best wat instellingen aan die TOR browser maar ja ...
02-12-2015, 21:32 door Anoniem
websites die ik bezoek met tor vragen mij om kun cookiebeleid te accepteren. Wat zijn de gevolgen als ik akkoord ga?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.