image

Gartner: 1,6 miljoen systemen missen Server 2003-deadline

dinsdag 10 februari 2015, 14:48 door Redactie, 3 reacties

Op 14 juli van dit jaar stopt Microsoft de ondersteuning van Windows Server 2003, maar 1,6 miljoen systemen zullen die deadline niet halen. Dat voorspelt marktvorser Gartner. Op dit moment zijn er volgens het bedrijf nog 8 miljoen installaties van server 2003 actief. Twintig procent daarvan zal niet op tijd naar een nieuwer besturingssysteem zijn geüpgraded.

Onlangs gaf Microsoft weer een waarschuwing aan bedrijven af die nog met Server 2003 werken dat ze echt moeten beginnen met upgraden. Het migratieprobleem zou zowel kleine als grote ondernemingen raken, zegt Gartner-vicepresident Carl Claunch tegenover The Register. De marktvorser stelt dat een gemiddelde migratie tussen de 9 en 15 maanden nodig heeft. Het migreren naar een cloudoplossing zou nog veel meer tijd in beslag nemen en wordt dan ook als een gepasseerd station beschouwd. "Het gaat nu om overleven", stelt Claunch.

Volgens Nick East, directeur van Zynstra, wordt het probleem met name veroorzaakt doordat machines met Server 2003 vaak zeer stabiel zijn en al jaren binnen organisaties voor belangrijke taken worden gebruikt, zoals facturatie, bestellingen, klantensupport en logistiek. Het zou niet eenvoudig zijn om al deze zaken, waaronder ook geïntegreerde applicaties, te migreren. "Als je één onderdeel verhuist moet je ook veel andere processen verhuizen", merkt hij op.

Reacties (3)
10-02-2015, 15:49 door Anoniem
Is upgraden bij windows server zo moeilijk dat je er 3 maanden voor nodig hebt?
10-02-2015, 16:45 door Anoniem
Dat hangt van je omgeving af. Als het alleen een domeincontroller is dan zal het wel meevallen. Is het een applicatie server dan kan het veel spannender zijn waardoor een langere voorbereidingstijd nodig is.

Ja, ik ben ook van mening dat dit traject dan eerder gestart zou moeten zijn....
10-02-2015, 16:46 door Anoniem
@Anoniem 15:49: complexiteit zit niet in Windows server, maar in de 'goed' onderhouden en beschreven applicaties op dergelijke servers. Binnen MKB is niet altijd een dedicated systeembeheerder, laat staan actief beheer, dat de applicaties op een nieuwe server kan installeren.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.