image

Firefox smartphone moet Polen veroveren

vrijdag 12 juli 2013, 09:39 door Redactie, 0 reacties

Deutsche Telekom is begonnen met de verkoop van de eerste smartphones die het Firefox OS als besturingssysteem gebruiken. De Alcatel One Touch Fire is vanaf vandaag via de Poolse webwinkels van de telecomprovider te bestellen en zal vanaf 15 juli in meer dan 850 winkels worden aangeboden. Daarmee volgt Deutsche Telekom het Spaanse Telefonica.

De Spaanse telecomprovider biedt smartphones met Firefox OS sinds vorige week aan. Mozilla laat weten dat in de herfst meer landen zullen volgen, waaronder Duitsland, Hongarije en Griekenland.

Polen
"Polen is altijd een vesting voor Firefox en Mozilla geweest", zegt Mozilla-voorzitter Mitchell Baker. Firefox is in Polen met 44% veruit de populairste browser en de hoop is dat de Polen net zo enthousiast zullen zijn over de smartphone met het gelijknamige besturingssysteem.

"Met Firefox OS breiden we ons bestaande portfolio uit met een nieuw besturingssysteem dat open, vriendelijk voor ontwikkelaars en aantrekkelijk geprijsd is", laat Claudia Nemat van Deutsche Telekom weten. De Firefox smartphone wordt onder andere via nieuwe abonnementen aangeboden.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.