image

'Microsoft gaf NSA toegang tot versleutelde berichten'

vrijdag 12 juli 2013, 09:58 door Redactie, 8 reacties

Microsoft heeft nauw samengewerkt met Amerikaanse inlichtingendiensten om de eigen encryptie die het aan gebruikers aanbiedt te omzeilen. Dat meldt de Britse krant The Guardian, gebaseerd op documenten van NSA-klokkenluider Edward Snowden. Uit de documenten blijkt dat Microsoft de NSA hielp met het onderscheppen van webchats op de nieuwe Outlook.com portal.

De inlichtingendienst zou al 'pre-encryptie' toegang tot e-mail op Outlook.com hebben, alsmede Hotmail. Daarnaast werkte Microsoft samen met de FBI om de NSA eenvoudiger toegang tot SkyDrive te geven. De cloudopslagdienst met 250 miljoen gebruikers wereldwijd. De toegang verliep via het PRISM-programma.

Skype
Uit de documenten van Snowden blijkt verder dat de NSA zich zorgen maakte over het onderscheppen van versleutelde chatberichten op Microsoft's Outlook.com portal. Binnen vijf maanden hadden Microsoft en de FBI een oplossing waardoor de NSA de encryptie van Outlook.com chatgesprekken kon omzeilen.

The Guardian schrijft ook over documenten waaruit blijkt dat de NSA al in november 2010 begon met het integreren van Skype in het PRISM-programma, waardoor het communicatie kon onderscheppen. Negen maanden nadat Microsoft Skype had overgenomen, laat de NSA in de documenten weten dat het aantal via PRISM verzamelde Skype-videogesprekken was verdrievoudigd.

Microsoft stelt in een verklaring dat het aan bestaande en toekomstige wetgeving moet voldoen. Daarnaast zou het gegevens alleen maar delen als er een gerechtelijk bevel is.

Reacties (8)
12-07-2013, 10:16 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
12-07-2013, 11:02 door Duck-man
Het moet niet gekker worden. Een commercieel bedrijf die onder het mom van veiligheid beveiligde berichten onderschept en decodeert.
Dat het bedrijfsleven nog niet door heeft dat je MS en Google volledig moet verbannen om bedrijfs spionage te voorkomen. MS opent en leest blijkbaar alles en Google vind dat alles wat via hun loopt automatisch hun eigendom wordt. Je zou bijna alleen nog maar open-source gebruiken. Niet dat die niet kunnen spioneren maar je kan het op z'n minst zelf controleren (als anderen dat niet al gedaan hebben).
12-07-2013, 11:20 door steve sh1t
En weer een open deur van die Snowden, wanneer gaat hij eens iets vertellen dat de wereld nog niet weet?!?
12-07-2013, 11:57 door Anoniem
Door steve sh*t: En weer een open deur van die Snowden, wanneer gaat hij eens iets vertellen dat de wereld nog niet weet?!?
En jij hebt al eerder gemeld dat je de onthullingen van Snowden een open deur vindt, dat weet de wereld dus al. Waarom val je in herhalingen? Wanneer ga jij eens iets vertellen dat de wereld nog niet weet?

Sorry dat ik dat even op een lullige manier deed, maar zie je dat je het zelf de moeite waard vind om heel wat minder belangwekkende boodschappen dan die van Snowden te herhalen terwijl de wereld ze al kent? Doe dan zelf niet zo lullig over zijn boodschap.
12-07-2013, 13:09 door Anoniem
In 1999, Microsoft issued Service Pack 5 for Windows NT 4.0, which had a standard encryption system built in, but neglected to strip out the symbol table information for their standard cryptographic module, ADVAPI.DLL. When software experts examined the symbol table, they discovered than in addition to the Microsoft encryption key, a second key existed that was labeled _NSAKEY. This second key would allow anyone using it full access to the Microsoft encryption system, able to read messages encrypted with the Microsoft encryption system at will, and worse, bypass Windows security to access the machine remotely. Dr. Nicko van Someren later found a similar extra key in Windows 2000. Microsoft denies these keys are for the use of the NSA, but given the NSA/CIA's long history of solving cryptographic challenges by compromising the encryption itself, there is room to doubt.

http://whatreallyhappened.com/WRHARTICLES/NSAchallenge.php
12-07-2013, 14:08 door steve sh1t
Door Anoniem:
Door steve sh*t: En weer een open deur van die Snowden, wanneer gaat hij eens iets vertellen dat de wereld nog niet weet?!?
En jij hebt al eerder gemeld dat je de onthullingen van Snowden een open deur vindt, dat weet de wereld dus al. Waarom val je in herhalingen? Wanneer ga jij eens iets vertellen dat de wereld nog niet weet?

Al die media die jij iedere dag bekijkt zijn de herhaling van de herhaling van de herhaling. Ik doe alleen maar hetzelfde, het verschil is alleen dat ik een originele / afwijkende visie geef.
Wees blij dat er op deze zombie aarde nog iemand is die zelfstandig kan denken.
12-07-2013, 14:23 door Anoniem
@steve - different anonymous guy here, you really don't make yourself popular.

"Ik doe alleen maar hetzelfde" - leuk dat je je verlaagd tot deze level. hetzelfde doen als iemand anders die iets laags doet, wow, hier zijn gewoon geen woorde voor.

"het verschil is alleen dat ik een originele / afwijkende visie geef." - hoezo origineel of afwijkend? je doet net alsof je alles al wist voordat snowden iets zei... je kan hooguit gespeculeerd hebben, waar zou je tog in godsnaam iets bewijsmateriaal gezien hebbe, van achter je pc? of hebt je ook voor de nsa gewerkt? een andere overheid? zelf berichten gaan zoeke op hun servers om deze informatie die de 'wereld' al weet te bevestigen.

'zelfstandig denke' - dit is net iets anders. jij steekt je vinger in de lucht en schreeuwt; ik wist dit al, haha, vertel eens iets nieuws; terwijl je alleen maar speculeerde. als euro millions wordt gespeeld vrijdag zal ik ook een hard roepen; ik wist de nummers, had ik alleen maar een ticketje gekocht of het tege iemand gezecht... maar ik wist het heus wel....
12-07-2013, 15:08 door Anoniem
@ 1157 anoniem & 1120 steve..

Eigenlijk was ik niet van plan werk te maken van het supporten (veren uitdelen) van opmerkingen van "Steve....", omdat ik bijvoorbeeld de nuance nogal eens mis.
Wat niet betekent dat er soms een goede boodschap in verborgen zit; namelijk een opmerkzaamheid die 'de wereld' misschien wel weet maar die in ieder geval niet genoemd wordt of in ieder geval hier niet zo gewaardeerd wordt.

Zie daarvoor artikel :
https://www.security.nl/artikel/46668/1/Wie_nomineer_jij_voor_de_Big_Brother_Awards_2013%3F.html

17-06-2013, 18:55 door steve sh*t -2 Rating:
"Ik nomineer de "socialmedia-user". ..."

Dat leverde "Steve...." die week 3 minnen op.
Omdat ik het deels eens was en de verborgen waarheid wel zag in zijn statement was dat onder meer eens een reden dat idee wat meer inzichtelijk body te geven.
Voor hem was het vermoedelijke bijkomend voordeel daarna nog een rating van min 1 (wat recent dus weer tot min2 is afgevinkt, had iemand zwaar achterstallig huiswerk? Onzinnige actie,..)

18-06-2013, 17:02 door Anoniem +2 Rating:
"Big brother wordt in ieder geval mede mogelijk gemaakt met de enthousiaste input van 'Sociale' gebruikers van digitale media. ..."
(let op het verschil in het leggen van het accent in gebruikte begrippen)

Kortom; "Steve...." heeft af en toe wel zeker zinnige of vernieuwende bijdragen of inzichten (die, denk ik, hier en daar wat meer genuanceerde (zelfgeschreven) toelichting verdienen).
(;-) Weet niet wat voor invloed de gekozen accountnaam nog heeft op positieve/negatieve ratingbehoeften van anderen).

Verder hadden deze linkcitaten beter gepast onder de huidige privacy smoelenboek topic's, al is gebruik van de ms chatservice een vergelijkbare social media functie, maar dat terzijde.


(± : Minnen of plussen zijn van weinig waarde, argumenten maken één en ander veel interessanter)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.