image

Hackers gijzelen database Belgische provider

zaterdag 13 juli 2013, 15:31 door Redactie, 3 reacties

Een groep hackers heeft de klantendatabase van een Belgische internetprovider buitgemaakt en dreigt de klantgegevens te publiceren als de ISP niet betaalt. De database is afkomstig van Numericable, een telecombedrijf dat actief is in Frankrijk, België en Luxemburg en dat telefonie-, televisie- en internetdiensten via de kabel aanbiedt.

De gegevens zouden bij de Belgische tak zijn gestolen. De diefstal is opgeëist door Rex Mundi, een groep hackers die in het verleden vaker bedrijven afpersten. Hoeveel de hackers voor de database willen hebben is niet bekend.

Het bedrijf zou inmiddels wel door de groep zijn benaderd, maar nog niet hebben gereageerd. Als Numericable niet betaalt, worden de klantgegevens volgende week geopenbaard. In totaal gaat het om de gedetailleerde gegevens van 6.000 klanten. Als bewijs zijn van enkele klanten de gegevens al online gezet.

Klantgegevens
Eerder wist de groep bij het Nederlandse uitzendbureau Accord, het Belgische financiële bedrijf Elantis, het Belgische uitzendbureau AGO Interim, de Franse kredietverstrekker Credipret en het Belgische kredietbureau Buy Way in te breken.

Vorige week kwam daar ook de Italiaanse hostingprovider Websolutions bij. Het bedrijf weigerde op de eisen van Rex Mundi in te gaan, waarop 60.000 gebruikersnamen en wachtwoorden van klanten online werden gezet.

Reacties (3)
14-07-2013, 00:57 door _____
Zielige provider, zielige hackertjes!
14-07-2013, 10:56 door scrippie
ook een manier om beveiliging onder de aandacht te krijgen...

Vraag me af of het bij Ziggo en/of UPC beter geregeld is.
Bij Ziggo staat veiligheid, in ieder geval naar de klant toe, niet op de eerste plaats.
14-07-2013, 21:51 door Anoniem
Door scrippie:
Vraag me af of het bij Ziggo en/of UPC beter geregeld is.
Dit soort groepen heeft meer en beter informatie dan veel geheime diensten met al hun afluister praktijken hebben verzameld.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.