image

EP neemt resolutie over anti-terreurmaatregelen aan

donderdag 12 februari 2015, 11:00 door Redactie, 1 reacties

Het Europees Parlement (EP) heeft gisteren met overgrote meerderheid een resolutie over anti-terreurmaatregelen aangenomen. Volgens de resolutie moeten de buitengrenzen van het Schengengebied beter worden gecontroleerd, moet er een betere uitwisseling van informatie tussen lidstaten plaatsvinden en moet er meer worden gedaan tegen radicalisering. De resolutie werd met 532 stemmen voor, 136 tegen en 36 onthoudingen aangenomen.

De leden van het Europees Parlement riepen de lidstaten ook op om voortgang te maken met de behandeling van het gegevensbeschermingspakket zodat dit in parallel met de EU-richtlijn voor passagiersgegevens (PNR) behandeld kan worden. Het is hierbij de bedoeling dat straks passagiersgegevens tussen EU-lidstaten worden uitgewisseld. De PNR-richtlijn zou voor het einde van dit jaar gereed moeten zijn.

De EP-leden dringen er bij de Raad van Europa op aan haast te maken met het gegevensbeschermingspakket zodat er over beide pakketten gelijktijdig kan worden onderhandeld. Volgens het Europees Parlement is hierbij het doel om te komen tot een vorm van gegevensverzameling en -uitwisseling die is gebaseerd op een "coherent gegevensbeschermingskader".

Reacties (1)
12-02-2015, 15:54 door Anoniem
*diepe zucht*

Zowel de dreiging, als de radicalisering komt van binnen uit.
Wat gaat deze resolutie daar dan aan doen?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.