image

Wasserette-drone bezorgt wasgoed aan de deur

maandag 15 juli 2013, 11:24 door Redactie, 1 reacties

Drones worden voornamelijk gebruikt voor surveillance en militaire doelen, maar een Amerikaanse wasserette heeft een nieuwe toepassing gevonden. Schoon wasgoed wordt namelijk via een drone naar klanten gebracht. "Ik ben dol op technologie en zie veel wasserettes die allemaal zo ouderwets zijn", zegt Harout Vartanian van Manayunk Cleaners.

In plaats van dat mensen naar de wasserette komen om hun wasgoed op te halen, gebruikt Vartanian een DJI Phantom quadracopter, ontworpen voor het maken van luchtfoto's. "We vliegen het naar je huis, het maakt een geluid, je pikt het op en klaar ben je."

De huidige drone kan een kilo wasgoed meenemen, maar een toekomstige drone moet 5 kilo kunnen dragen. De Amerikaanse televisiezender NBC maakte deze video van de wasserette-drone.

Reacties (1)
15-07-2013, 14:26 door Duck-man
Wat doet die meneer met die RC in z'n handen? Of is het gewoon een stukje speelgoed met was er aan? Een drone kan zelfstandig z'n doel vinden en daar een bepaalde handeling doen. BV plat bombarderen of wat anders af leveren. Leuk hoor maar nieuws?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.