image

Obama wil dat bedrijven dreigingsgegevens gaan delen

vrijdag 13 februari 2015, 13:50 door Redactie, 0 reacties

De Amerikaanse president Barack Obama zal naar verwachting vandaag een "executive order" ondertekenen, bedoeld om bedrijven dreigingsgegevens met de overheid en elkaar te laten delen. De maatregel is een reactie op aanvallen op Amerikaanse bedrijven, waaronder Sony, zo meldt Reuters.

Door de order zou er ruimte voor nieuwe "information sharing and analysis organizations" (ISAOs) worden geboden, waar bedrijven dreigingsgegevens met elkaar en het Ministerie van Homeland Security kunnen delen. Daarnaast zal de order ook de weg voor de federale overheid vrij maken om vertrouwelijke informatie over relevante cyberdreigingen met bedrijven te delen. Bedrijven worden echter niet verplicht om gegevens te overhandigen, het delen zal vrijwillig blijven.

Volgens Mike Brown, een vicepresident van beveiligingsbedrijf RSA, zullen bedrijven waarschijnlijk niet veel bruikbare informatie delen, tenzij ze niet aansprakelijk kunnen worden gehouden. "Totdat dit wordt opgelost, waarschijnlijk via wetgeving, weet ik niet zeker hoe effectief het informatiedelen zal zijn", merkt hij op.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.