image

Student krijgt jaar cel wegens stelen wachtwoorden

dinsdag 16 juli 2013, 11:33 door Redactie, 3 reacties

Een voormalige student van een Amerikaanse universiteit die de wachtwoorden en identiteiten van 745 studenten buitmaakte om de campusverkiezingen te manipuleren, is tot een gevangenisstraf van één jaar veroordeeld. De 22-jarige Matthew Weaver studeerde in maart aan de California State University. Hij was één van de twee kandidaten voor president van de studentenraad.

Een baan die 8.000 dollar per jaar oplevert. Uit onderzoek bleek dat Weaver keyloggers had gebruikt voor het stelen van de inloggegevens van 745 studenten. Deze gegevens gebruikte Weaver om tijdens de verkiezing op zichzelf te stemmen. De student bekende dat hij 480 keer op zichzelf en zijn vrienden had gestemd.

Bewijs
"We hadden van verschillende studenten klachten over de verkiezing gekregen en toen we controleerden bleek dat alle stemmen vanaf één IP-adres afkomstig waren", zegt Teresa Macklin, hoofd van de IT-afdeling van de universiteit.

De rechter hekelde het feit dat Weaver na zijn arrestatie probeerde zijn misdrijf te verdoezelen door andere online accounts te hacken en te laten lijken alsof die achter de verkiezingsfraude zaten.

Toen de universiteit de fraude ontdekte werden de resultaten geschrapt en moest er opnieuw worden gestemd. Weaver had een gevangenisstraf van 33 maanden kunnen krijgen.

Reacties (3)
16-07-2013, 12:55 door spatieman
maar dat de US overheid zelf een shitload aan mallware achter de hand heeft ,is geen probleem.
16-07-2013, 13:17 door schele
Jaar de bak in voor dit soort dingen.. ik blijf het volledig buiten proportie vinden... Als er identiteitsdiefstal mee heeft gepleegd akkoord, maar hij gebruikte het voor een studentenverkiezing... komop. Als dezelfde actie gebeurt zou zijn op analoge manier door valsheid in geschrifte betwijfel ik ten zeerste of ie ook een jaar de bak in had gemoeten.
16-07-2013, 18:46 door Anoniem
Door schele: Jaar de bak in voor dit soort dingen.. ik blijf het volledig buiten proportie vinden... Als er identiteitsdiefstal mee heeft gepleegd akkoord, maar hij gebruikte het voor een studentenverkiezing... komop.
Hoezo is dit geen identiteitsdiefstal? Hij heeft 745 identiteiten gestolen waarvan hij er maar liefst 480 heeft misbruikt.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.