image

Oracle megapatch dicht 89 lekken in software

woensdag 17 juli 2013, 10:26 door Redactie, 0 reacties

Databasegigant Oracle heeft tijdens de patchcyclus van juli 89 beveiligingslekken in de eigen software verholpen. De kwetsbaarheden bevonden zich onder andere in de Database, Fusion Middleware, Hyperion, Enterprise Manager Grid Control, E-Business Suite, PeopleSoft Enterprise, industry Applications, Supply Chain Products Suite, VM, MySQL en Systems Products Suite oplossingen van Oracle.

Via lekken in onder andere Oracle Database, Fusion Middleware, Systems Product Suite en Oracle MySQL is het mogelijk voor een aanvaller om zonder authenticatie en op afstand toegang tot de software te krijgen

Java
Oracle herinnert Java-gebruikers eraan dat beveiligingsupdates voor Java SE tot oktober van dit jaar los van het Critical Patch Update schema verschijnen. Elke drie maanden publiceert Oracle beveiligingsupdates. Tijdens de vorige ronde werden 128 lekken in de databasesoftware en andere programma's gedicht.

Vanaf oktober zal Oracle de updates voor Java op hetzelfde moment uitbrengen als voor de andere programma's, waardoor het aantal lekken tijdens de Critical Patch Update verder zal toenemen.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.