image

AV-Test kroont beste virusscanners van 2014

maandag 16 februari 2015, 14:26 door Redactie, 13 reacties

Na de awards van AV-Comparatives heeft ook het Duitse testorgaan AV-Test.org de beste virusscanners van 2014 gekroond. Het aflopen jaar voerde AV-Test verschillende tests uit waarbij zowel virusscanners op Windows als Android werden getest. In het geval van de virusscanners en internet security suites voor Windows ging het zowel om producten voor consumenten als bedrijven.

Als het gaat om het onderdeel consumentenbescherming is de suite van Trend Micro tot het beste product uitgeroepen. De suite van Kaspersky Lab zette op het gebied van prestaties de beste resultaten neer, terwijl Avira Antivirus Pro de award voor beste bruikbaarheid kreeg. Bij de zakelijke pakketten pakt F-Secure de award voor beste bescherming, terwijl Bitdefender hier de beste prestaties neerzet. De oplossing van Sophos komt als meest gebruiksvriendelijke optie voor zakelijke gebruikers uit de bus.

De award voor beste Android-app ging naar twee apps, namelijk Qihoo 360 AntiVirus en Cheetah Mobile Clean Master. Verder werd er nog een award voor de beste verwijdertool op Windows uitgeloofd. Het gaat hier om tools die na een infectie op een computer kunnen worden gebruikt. Wederom vielen twee producten in de prijzen, namelijk de Kaspersky Removal Tool en Malwarebytes Anti-Malware Free.

Image

Reacties (13)
16-02-2015, 15:02 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
16-02-2015, 15:21 door Spiff has left the building
Door Yanno, 15:02 uur:
Dat was dus in 2014. De test ( 2015) op http://www.bestevirusscanner.com/ geeft een ander beeld. Daar zijn BullGuard en BitDefender 100% betrouwbaar. Wat is nou wel waar?
Het BesteVirusscanner.com artikel is volgens de datum onderaan van 2014-12-11, dus gebaseerd op resultaten van 2014. Het kopje "De beste virusscanner van 2015" lijkt me daarom misleidend.
Buiten dat, BesteVirusscanner.com doet zelf geen onderzoek, maar maakt een 'samenvatting' van de onderzoeksresultaten van andere test-instellingen. Hoe een en ander precies wordt gewogen en gecombineerd, dat wordt door BesteVirusscanner.com niet aangegeven.
Mij lijkt de weergave door BesteVirusscanner.com daarom niet iets om werkelijk op te kunnen bouwen.
Ik denk dat het verstandiger is om zelf de resultaten van de beoordelingen door AV-Test, AV-Comparatives en Virus Bulletin te bekijken en je eigen afwegingen te maken, in plaats van je te baseren op een 'samenvatting' door BesteVirusscanner.com.
16-02-2015, 15:34 door Anoniem
Door Yanno: Dat was dus in 2014. De test ( 2015) op http://www.bestevirusscanner.com/ geeft een ander beeld. Daar zijn BullGuard en BitDefender 100% betrouwbaar. Wat is nou wel waar?

Leuke "push" van je eigen website!
Totaal geen bron vermelding, methodolgie, ed.
Geen contact adres, geen entiteit die achter de websitezit...

Maar je kane wel de produkten kopen....

Snif snif...Smell fishy...
16-02-2015, 15:39 door Anoniem
En EMISOFT staat er weer niet tussen, terwijl dit een hele goede Antivirus is.
16-02-2015, 16:05 door Anoniem
Wat ik mis is een overzicht van de beste anti malware oplossing. Het concept van een standaard "AV-scanner" is in principe verouderd (repack een stukje malware en daar faalt de detectie al). Een overzicht met alternatieven zou bruikbaar zijn, bijvoorbeeld de prestaties van bit9, invincea, bromium, fireamp etc.
16-02-2015, 16:33 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Yanno: Dat was dus in 2014. De test ( 2015) op http://www.bestevirusscanner.com/ geeft een ander beeld. Daar zijn BullGuard en BitDefender 100% betrouwbaar. Wat is nou wel waar?
Leuke "push" van je eigen website! Totaal geen bron vermelding, methodolgie, ed.Geen contact adres, geen entiteit die achter de websitezit...Maar je kane wel de produkten kopen.... Snif snif...Smell fishy...
en bij alle andere produkten staat als je op meer info klikt er een banner van BitDefender naast. #WCeend
16-02-2015, 16:58 door Anoniem
Het is maar wat je onder goede performance verstaat. Een aantal security suites drukken ongelooflijk zwaar op je pc-systeem, zoals: Bitdefender, F-secure en Kaspersky. Deze pakketten vertraagden mijn systeem enorm en ook het websurfen werd dus gehinderd.

Mijn idee bij AV-Test is onderhand: wie de grootste zak geld meebrengt, scoort het hoogst in hun lijstjes. Diegene die betaalt bepaalt. Ik twijfel steeds meer aan de onafhankelijkheid van dit Duitse testorgaan.
17-02-2015, 09:57 door Anoniem
De eerste twaalf maken nauwelijks verschil. Het is dus onzin om over "de beste" te spreken. Een andere keer zal het een ander van die twaalf zijn - door een of andere toevallige omstandigheid.
17-02-2015, 10:10 door Anoniem
Ik geloof het gewoon niet dat Microsoft niet in staat zou zijn om zijn eigen product afdoende te beschermer.
17-02-2015, 14:31 door Anoniem
Door Anoniem: Het is maar wat je onder goede performance verstaat. Een aantal security suites drukken ongelooflijk zwaar op je pc-systeem, zoals: Bitdefender, F-secure en Kaspersky. Deze pakketten vertraagden mijn systeem enorm en ook het websurfen werd dus gehinderd.

Mijn idee bij AV-Test is onderhand: wie de grootste zak geld meebrengt, scoort het hoogst in hun lijstjes. Diegene die betaalt bepaalt. Ik twijfel steeds meer aan de onafhankelijkheid van dit Duitse testorgaan.

Als hedendaagse AV software je PC vertraagt wordt het tijd voor nieuwe hardware te kopen...
Of eens een keer herinstalleren en alle puinhoop er eens vanaf te gooien.
18-02-2015, 17:16 door Anoniem
Dit soort beveiligingsniveaus zijn niet te testen. Hoe meer je installeert op windows, des te groter de kans op kwetsbaarheden en uitbuiting ervan. De beste AV is dus geen virusscanner en geen troep installeren. Nog beter is geen windows/mac os gebruiken.
19-02-2015, 05:08 door Anoniem
Ik Kan Kaspersky niet betalen ,anders had ik die voor altijd.
Krijg heel veilig gevoel als ik kaspersky erop heb staan en dat meen ik.
Die pakt echt gewoon alles wat er maar is !
23-02-2015, 13:34 door Rien12
Ik heb jaren Kaspersky gebruikt ook zeer goed, maar ben overgestapt op Bitdefender Antivirus Plus 2015 van wegen de prijs!
ben er dik tevreden over geen snelheid verlies of iets dergelijks, ook een zeer fijn product.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.