image

Google Glass gehackt via kwaadaardige QR-code

woensdag 17 juli 2013, 14:00 door Redactie, 5 reacties

Eigenaren van een Google Glass die de verkeerde QR-code fotografeerden, liepen het risico dat hackers hun bril overnamen en het netwerkverkeer afluisterden. Beveiligingsbedrijf Lookout ontdekte een kwetsbaarheid in de manier waarop de cyberbril van Google met QR-codes omgaat. QR-codes laten smartphone-gebruikers op eenvoudige wijze meer informatie over producten opvragen.

In het geval van Google Glass worden QR-codes onder andere gebruikt voor het instellen van de bril, zonder dat gebruikers hiervoor een toetsenbord nodig hebben. Het is echter mogelijk om via een kwaadaardige QR-code, die door de gebruiker wordt gefotografeerd, de bril met een kwaadaardig WiFi access point verbinding te laten maken.

Netwerkverkeer
Via het access point kunnen de aanvallers de connecties bespioneren die Google Glass maakt. Het gaat dan bijvoorbeeld om foto's die naar de cloud worden geüpload en opgevraagde informatie. Ook is het mogelijk om Glass naar een pagina door te sturen waarna aanvallers het toestel kunnen overnemen.

Google werd op 16 mei over het lek ingelicht en had het probleem op 4 juni gepatcht. Daarnaast is de verwerking van QR-codes aangepast, waardoor die niet meer automatisch worden uitgevoerd.

Reacties (5)
17-07-2013, 15:19 door Anoniem
Ik kan dit niet echt een 'Google Glass hack' kunnen noemen...
17-07-2013, 21:17 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
18-07-2013, 00:36 door Anoniem
De spion bespioneerd? Het zou tijd worden ze eens een geweldige ha(c)k te zetten. Hun dromen van de volledige onderwerping van de mensheid aan hun systeem beginnen akelig realiteit te worden. En anderen proberen te volgen: nu weer Spotify dat de hele muziekwereld voor de keuze probeert te stellen: meedoen op onze voorwaarden of geboycot worden. Nee, dat betaal ik toch liever 15 tot 30 euro voor een cd waar met liefde prachtige muziek van Sweelinck is vastgelegd. Plus dat niemand zich bemoeit met wat ik wanneer hoe vaak en hoe lang luister.
18-07-2013, 11:04 door spatieman
ach, ik hou het wel bij een gewone bril.
de enige hack, is een crack in het glas als het ding van mijn neus dondert !!
21-07-2013, 18:00 door Jacob Lageveen
Die google glass bril is 1 grote hack van de samenleving. Afschaffen die hap. Je kan er ongevraagd gezichten mee opnemen etc. Lijkt me toch echt bizar als straks iedereen deze big brother bril draagt.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.