image

Gijzelnemers zetten database Belgische ISP online

woensdag 17 juli 2013, 14:35 door Redactie, 1 reacties

Hackers die bij de Belgische internetprovider Numericable wisten in te breken hebben een database met de gegevens van zo'n 6.000 klanten online gezet. Het telecombedrijf is actief in Frankrijk, België en Luxemburg en biedt telefonie-, televisie- en internetdiensten via de kabel aan. Vorige week dreigde de hackergroep Rex Mundi dat ze de database in handen hadden gekregen.

Als Numericable geen 22.000 euro betaalde, werden de gegevens online gezet. Volgens Rex Mundi liet de beveiliging van de server ernstig te wensen over. Aangezien de ISP niet betaalde, is de data nu gepubliceerd. In de lijst met gegevens staan ook namen en e-mailadressen van Nederlandse klanten.

Volgens de hackers moeten gedupeerde klanten een advocaat in de arm nemen en de provider 'terug naar de steentijd' aanklagen. Numericable liet eerder weten dat er geen klantgegevens waren gestolen, maar dat lijkt niet helemaal te kloppen, aangezien er op Twitter gebruikers klagen dat hun gegevens online staan.

Reacties (1)
17-07-2013, 14:41 door Anoniem
Een klein beetje dom om dit soort criminelen (en verder iedereen tot aan joost-van-de-overkant aan toe) ook maar "hackers" te noemen. Maargoed, de sekoeritie industrie heeft er baat bij dat er zoveel mogelijk angst en onzekerheid gezaaid wordt, dat levert namelijk geld op. En dus zie je dit soort termen overal overheen uitgestrooid, zodat alleen de "experts" je nog door, of wellicht om de tuin kunnen leiden.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.