image

Server programmeertaal Haskell gehackt

dinsdag 17 februari 2015, 13:32 door Redactie, 1 reacties
Laatst bijgewerkt: 17-02-2015, 16:44

Aanvallers zijn er vorige week in geslaagd om een server van de programmeertaal Haskell te hacken. Haskell is een functionele programmeertaal vernoemd naar de wiskundige Haskell Brooks Curry. Via Haskell.org is het mogelijk om de "Glasgow Haskell Compiler" te downloaden. Het gaat onder andere om versies van de compiler die voor Debian zijn gemaakt.

De aanvallers wisten toegang te krijgen tot de server waarop de Debian packages worden aangeboden, zo blijkt uit een statusmelding op de website van Haskell.org. Afgelopen zaterdag werd gemeld dat de downloadlocatie uit de lucht was gehaald nadat de hostingprovider verdacht verkeer had waargenomen. Verder onderzoek wees uit dat de server met "Debian builds" al sinds 12 februari was gecompromitteerd.

Volgens de organisatie achter Haskell was deb.haskell.org kort na de ontdekking van het verdachte keer offline gehaald. De aanvallers zouden dan ook weinig tijd hebben gehad om de aangeboden packages van een eventuele backdoor te voorzien. Het onderzoek naar de aanval en of er ook andere machines zijn getroffen loopt nog. Op Hacker News vragen gebruikers zich echter af of de aanvallers erin zijn geslaagd om de sleutel te bemachtigen waarmee packages worden gesigneerd. De uitleg van Haskell hierover is namelijk niet duidelijk.

Reacties (1)
17-02-2015, 15:19 door Anoniem
Niet Haskell Brooks, maar Haskell Brooks Curry, Brooks was niet zijn achternaam maar zijn tweede voornaam.
https://en.wikipedia.org/wiki/Haskell_Curry
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.